The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marijn

Waarom krijg je 2 energielabels bij je vaatwasser?

Sinds 1 maart 2021 hebben vaatwassers een nieuw energielabel. Waar het oude label van A+++ tot en met klasse D liep, deelt het nieuwe label de vaatwasser in met de klassen A tot en met G. In de laatste periode dat het oude label nog gold, kreeg je 2 energielabels bij je nieuwe aankoop.

Het huidige energielabel

Het oude energielabel komt uit 2012. Sinds die tijd zijn er veel technieken bijgekomen, waardoor producten boven energieklasse A+++ uitkomen. De Europese Unie introduceerde daarom een nieuw energielabel om meer onderscheid te maken. Deze geldt sinds 1 maart 2021 en heeft strengere eisen. In de laatste periode van het oude label kreeg je daarom beide energielabels bij je aankoop.

Wat is er veranderd?

Veranderingen

Op het nieuwe label loopt de energieklasse vanaf G tot en met A. Je nieuwe vaatwasser heeft dus een andere energieklasse bij dit energielabel vergeleken met het label uit 2012. Dit komt doordat de Europese Unie strengere eisen aan het testproces heeft gesteld. Zo gebruiken ze nu ook bekers, pannen en plastic servies om de was- en droogprestatie beter te bepalen. Met dit label maak je dus beter onderscheid in energiezuinige vaatwassers.

Nieuwe opmaak

Nieuwe opmaak

Op het nieuwe energielabel staat rechts bovenin een QR code. Wanneer je deze scant, kom je in de database met technische specificaties van de Europese Unie terecht. Daarnaast zijn de pictogrammen vernieuwd. Zo zie je hoe lang het eco programma duurt en in welke klasse het geluidsniveau van de vaatwasser valt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.212 beoordelingen