The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marijn

Waarom krijg je 2 energielabels bij je vriezer?

Vanaf 1 maart 2021 geldt een nieuw energielabel. Deze deelt de energiezuinigheid van je vriezer in in de klassen A tot en met G. Tot dit nieuwe label geldt, is er een periode waarin je 2 energielabels bij je aankoop krijgt. We leggen je op deze pagina uit wat dit voor jou betekent.

Nieuw energielabel

Nieuw label

Bij het energielabel uit 2012 lopen de klassen van A+++ tot en met D. Inmiddels zorgen energiezuinige technieken ervoor dat veel producten boven de zuinigste energieklasse A+++ uitkomen. Daarom introduceert de Europese Unie een nieuw energielabel vanaf 1 maart 2021. Tot die tijd krijg je het oude energielabel ook mee bij je nieuwe aankoop.

Belangrijkste veranderingen

Belangrijkste veranderingen

Je nieuwe vriezer scoort veel lager op het nieuw energielabel dan op het energielabel uit 2012. Dit komt door de strengere eisen die de Europese Unie aan het testproces heeft gesteld. Zo houden ze nu rekening met het type apparaat, de kamertemperatuur, de werking, het aantal en de grootte van de compartimenten. Dit alles geeft je een beter beeld over de energiezuinigheid van de vriezer.

Vernieuwde opmaak

Vernieuwde opmaak

Daarnaast heeft het nieuwe energielabel ook een QR code rechts bovenin gekregen. Wanneer je deze met je telefoon scant, zie je de database met de technische specificaties van de Europese Unie. De pictogrammen hebben een nieuw jasje gekregen en het geluidsniveau lees je in klassen af.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.103 beoordelingen