The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marjolein

Wat heb je als beginnende vlogger nodig?

Als beginnende vlogger is de wereld van vlog camera's en accessoires waarschijnlijk onbekend terrein. Geen zorgen! Ik geef je 7 tips. In dit artikel lees je waar je op moet letten tijdens het vloggen en wat je nodig hebt om je eerste vlog op te nemen.

Beginnen met vloggen

Voordat je jouw eerste vlog op kunt nemen, moet je je eerst goed voorbereiden. Zorg dat je de juiste apparatuur in huis haalt, zodat je zonder problemen aan jouw vlog avontuur begint. Met deze tips helpen wij je op weg.

Kies een vlogcamera die bij je past

De musthave voor iedere vlogger is een goede camera. Bedenk daarom, voordat je een camera aanschaft, wat voor filmpjes je wilt opnemen. Met die informatie kan de zoektocht naar een vlog camera beginnen en kun je keuzes maken op basis van cameraspecificaties.

Zorg voor goede geluidsopnamen

Microfoons

Tijdens het vloggen moet je rekening houden met de kwaliteit van je geluidsopnamen. Zowel binnen als buiten kan er ruis ontstaan, waardoor je minder verstaanbaar bent. Met een externe microfoon los je het probleem op.

Schaf genoeg geheugen aan

Geheugenkaarten

Een grote frustratie onder vloggers is een volle geheugenkaart. Is het geheugen vol, dan stopt de camera met opnemen. Zal je zien dat je een briljante opname aan het maken bent, en dan... niks meer. Zorg dus voor een of meerdere geheugenkaarten met voldoende geheugen.

Houd je handen vrij met een statief

Statieven

Het gebruik van een statief is wel erg handig. Met een statief kun je de camera neerzetten tijdens het filmen. Hierdoor heb je je handen vrij om bijvoorbeeld een tutorial op te nemen. Het is ook mogelijk om een tafelstatief te gebruiken, zoals een Joby GorillaPod. Dankzij de flexibele poten bevestig je hem aan een paal, hek of tak. Zo maak je bijna overal stabiele opnames. Als je de poten bij elkaar vouwt, heb je een selfiestick.

Houd rekening met de belichting

Studiolampen

Met goed licht verbeter je de kwaliteit van je vlogs. Zorg zowel binnen als buiten voor een balans tussen genoeg licht en overbelichting. Wanneer je binnen filmpjes opneemt, kan een gewone lamp hier al bij helpen. Maar ook studioverlichting is een veelgebruikt hulpmiddel.

Ga voorbereid op stap met een extra accu

accu's voor camera's

Vlog je dagelijks? Dan maken je camera en accu veel filmuren. Als je wilt blijven filmen, dan komt een extra accu goed van pas.

Bescherm je vlog camera

Als vlogger ben je niet gebonden aan 1 filmlocatie. Met een goede cameratas voorkom je dat er iets met je uitrusting gebeurt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen