The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Andrea Gandolfi

Wat heb je nodig om thuis fit te blijven?

Na een 8 uur durende werkdag is het tijd voor wat beweging. Maar wat doe je als het buiten koud is en de sportscholen vol of dicht zijn? Dan kun je natuurlijk thuis sporten om fit te blijven. Hier vertellen we wat je nodig hebt om thuis aan je conditie te werken, resultaten bij te houden en optimaal te herstellen.

Hometrainer

Hometrainer in huis

Met een hometrainer in huis kom je al een heel eind. Je gebruikt dit compacte cardio apparaat voor warming-ups, korte cardiotrainingen, lange duurtrainingen of gewoon om je avondje Netflix sportiever te maken. Als je niet veel ruimte hebt, ga je voor een opvouwbare hometrainer die je na gebruik eenvoudig opbergt. Wil je in beweging blijven terwijl je aan het werk bent? Koop dan een mini hometrainer die je eenvoudig onder je bureau zet.

Personenweegschaal

Personenweegschaal in huis

Na al dat harde werk wil je natuurlijk wel resultaten zien. Soms zijn de verschillen zo klein, dat je op het eerste gezicht geen verbeteringen ziet. Dan komt een weegschaal goed van pas. Hiermee zie je namelijk de kleinste verschillen in je gewicht. Daarnaast zijn er weegschalen die complete lichaamsanalyses uitvoeren. Zo zie je ook je lichaamsvet en BMI, wat meer zegt over je gezondheid dan alleen je gewicht. Soms bouw je namelijk zo veel spiermassa op, dat je gewicht hoger wordt.

Handmassage apparaten

Vrouw met handmassage apparaat

Een handmassage apparaat helpt je zowel voor als na de training. Vooraf gebruik je de massage gun om je spieren voor te bereiden op een zware training. Zo haal je alles uit je trainingssessie en verbeter je je prestaties. Achteraf gebruik je het massage apparaat om spierpijn sneller te laten verdwijnen en je spieren te herstellen. Dan hoef je de volgende dag niet met stijve benen achter je bureau te werken.

Kettlebells en dumbbells

Gewichten

Kleine gewichten, zoals kettlebells en dumbbells, kunnen niet ontbreken als je vanuit huis fit wilt blijven. Deze gewichten nemen weinig ruimte in beslag, maar zijn wel voor veel verschillende trainingen geschikt. Zo train je je onderlichaam met squats en lunges en ga je vervolgens door naar je bovenlichaam met shoulder presses en bicep curls. Ben je van plan om veel verschillende gewichten te gebruiken? Dan kun je ook verstelbare dumbbells of kettlebells kopen.

Yogamatten

Yogamat

Met een yogamat bescherm je je lichaam tegen de harde vloer en bescherm je tegelijkertijd de vloer tegen krassen en zweetvlekken. Veel mensen denken dat yogamatten alleen geschikt zijn voor yoga, maar dat is zeker niet het geval. Ook voor krachttrainingen zijn yogamatten nuttig, omdat de zachte ondergrond fijner is voor je voeten en knieën. Zodra je de zware gewichten op de grond zet, dempt de yogamat het geluid zodat je onderburen geen last van je hebben. Daarnaast zijn ze onmisbaar voor buikspiertrainingen die je op de grond uitvoert.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.124 beoordelingen