The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Wat heb je nodig voor een actieve vakantie?

Als je tijdens jouw vakantie wilt genieten van lange wandel- of fietstochten, is het belangrijk dat je de juiste spullen meeneemt. Je wilt natuurlijk niet verdwalen op het klompenpad of de hele dag met een rugzak fietsen waar je rugpijn van krijgt. In dit artikel leggen we aan je uit wat je allemaal nodig hebt voor een actieve outdoor vakantie.

Rugzak

Wandelrugzakken en fietsrugzakken

Of je nu op fietsvakantie of wandelvakantie gaat, tijdens een actieve vakantie is een rugzak onmisbaar. Je wilt natuurlijk niet met allemaal spullen in je handen staan of rugpijn krijgen van de tas. Daarom is het belangrijk dat je een rugzak hebt die stevig zit en voldoende ruimte biedt voor al jouw spullen. Daarnaast is het fijn als de wandelrugzak of fietsrugzak voldoende ventileert, want zo loop je niet rond met een bezwete rug.

Drinksysteem

Drinksysteem rugzak

Tijdens een lange wandel- of fietstocht is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Met een drinksysteem in je rugzak neem je gemakkelijk 2 tot 3 liter water mee. Dat is voldoende water voor de hele dag. Met een drinksysteem hoef je tijdens het wandelen of fietsen dus geen rekening te houden met drinkgelegenheden op de route.

Wandel gps

geocaching wandel gps

Ga je op wandelvakantie in Nederland, België of bijvoorbeeld Noorwegen? Dan is een wandel gps geen overbodige luxe. Met een wandel gps stippel je niet alleen jouw wandelroute uit, je keert ook gemakkelijk terug naar het punt waar je begonnen bent. Ook voor schatzoekers en wandelaars die op zoek zijn naar de mooiste plekjes, biedt een wandel gps uitkomst. Met de geocaching functie navigeer je gemakkelijk naar bijzondere plekken of ga je met de kinderen op zoek naar schatten op de wandelroute.

Fietsnavigatie

Navigatie fietsvakantie

Zijn lange fietstochten onderdeel van jouw actieve vakantie? Dan biedt een fietsnavigatie uitkomst bij het vinden van de weg. Hiermee navigeer je niet alleen naar het juiste adres, je fietst ook langs de mooiste routes. Daarnaast gebruik je de fietsnavigatie om je fietsprestaties bij te houden. Ook voor een actieve vakantie met kinderen biedt een fietsnavigatie uitkomst. De meeste laten namelijk handige plaatsen zien, zoals wc's.

Gaby
Artikel van:
Gaby Outdoorspecialist


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.234 beoordelingen