The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is de Butterfly techniek van een ASKO wasdroger?

De ASKO Butterfly techniek droogt je wasgoed beter en houdt het langer als nieuw. Door de speciale draaitechniek van de trommel slijt zowel je kleding als de wasdroger minder snel, waardoor je favoriete outfits en droogautomaat langer meegaan. Lees in dit artikel wat de Butterfly techniek inhoudt en wat de voordelen zijn.

Butterfly techniek: drogere was met minder kreukels

Butterfly Techniek

De ASKO butterfly techniek zorgt ervoor dat je kleding beter droogt. Bij een normale droogtechniek draait je wasgoed in dezelfde richting, waardoor er een grote prop ontstaat. Hierdoor heb je meer last van kreukels en droogt je wasgoed minder goed. Met de Butterfly techniek draait je kleding dankzij de 2 bladen in de vorm van een 8. Hierdoor verdeelt de machine de kleding beter in de trommel en blaast de lucht gelijkmatiger door je wasgoed.

Je kleding en wasdroger blijven langer als nieuw

Een ander groot voordeel van de Butterfly techniek is de manier waarop de trommel roteert. Veel wasdrogers draaien de trommel heen en weer tijdens het drogen, waardoor er meer frictie ontstaat tussen je kleding en de droogtrommel. De ASKO Butterfly techniek draait de trommel maar één kant op zonder te stoppen. Hierdoor vermindert de wrijving en slijt je kleding minder snel. Ook vermindert de wrijving tussen de aandrijfriem en de motor, waardoor je wasdroger langer meegaat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.583 beoordelingen