The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

Wat is de montagecomplexiteit van een fitnessapparaat?

De montagecomplexiteit van een fitnessapparaat geeft aan hoe ingewikkeld het is om het apparaat af te monteren. Wanneer je een fitnessapparaat bestelt, zetten wij het product in de doos op de plek die jij wilt (tenzij het product te groot of te zwaar is). Vervolgens moeten er vrijwel altijd nog onderdelen in elkaar worden gezet. Soms is dit heel eenvoudig, maar het kan ook behoorlijk complex zijn. Hoe wij die complexiteit beoordelen lees je hier.

In het kort

Bij het beoordelen van de montagecomplexiteit letten we op verschillende aspecten:

  • Hoeveel verschillende handelingen zijn er?
  • Hoe duidelijk is de handleiding?
  • Hoe lang duurt de montage van het apparaat?
  • Wat vinden onze klanten van het montageproces?

Aantal handelingen

Aantal handelingen

Ieder fitnessapparaat wordt anders aangeleverd. Soms is het product voor een groot deel voorgemonteerd, soms moet je zelf nog een groot deel van het werk doen. Het aantal handelingen is een indicatie van die hoeveelheid werk. We rekenen niet letterlijk ieder schroefje mee als een handeling. Zo zien we het afmonteren van een scherm, het bevestigen van pootjes of het vastmaken van een zadel als 1 handeling. Een zeer complexe handeling rekenen we bij onze inschatting wel als losse stap.

Handleiding

Handleiding

Per merk, soms zelfs per product, is de montagehandleiding verschillend. Meestal gebruikt men afbeeldingen, tekeningen of tekst. Een combinatie hiervan is vaak duidelijker dan slechts 1 van de elementen. Bovendien is niet iedere tekening of tekst even duidelijk. We beoordelen de handleiding dus op de aanwezigheid van tekst, afbeeldingen en tekeningen. Daarnaast bepalen we of deze elementen voor iedereen begrijpelijk zijn.

Montagetijd

Montagetijd

Een fitnessapparaat dat je eenvoudig in elkaar zet, heeft nooit een lange montagetijd. Apparaten die complexer, zwaarder of minder voorgemonteerd zijn, hebben logischerwijs een langere montagetijd. Fitnessmerken maken zelf een inschatting van die montagetijd. Vervolgens bepalen wij zelf of die inschatting op basis van handleiding en handelingen terecht is, of misschien wat optimistisch is.

Beoordeling klanten

Beoordeling klanten

Bij producten die wij langer in ons assortiment hebben, gebruiken we het oordeel van onze klanten om de complexiteit van de montage te beoordelen. Hiervoor gebruiken we: de reviews van het product, de hoeveelheid retouren van het product (wegens montageproblemen) en klantvragen over de montage het product. Wanneer een product veel goede feedback oplevert, heeft dit een positieve invloed op de montagecomplexiteit. Als we van klanten veel vragen of klachten krijgen, heeft dit juist een negatieve invloed. Nieuwe producten in ons assortiment krijgen een neutrale klantenscore.

Conclusie

Let goed op de montagecomplexiteit van een fitnessapparaat wanneer je deze gaat aanschaffen. Wanneer je handig bent met gereedschap, is het geen probleem om een complex apparaat aan te schaffen. Heb je 2 linkerhanden, maar wil je graag een lastig te monteren product? Bestel dan de montagevoucher bij het product. Bij sommige apparaten leveren we de voucher gratis mee, voor andere apparaten koop je de voucher los. Met de voucher maak je een afspraak met onze montagepartners, die binnen 5 werkdagen na het levermoment bij je langskomen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.362 beoordelingen