The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Hoe werkt de slimme verlichting in de Coolblue-kerstboom?

De Coolblue kerstboom is het jaarlijks terugkerende middelpunt van het stationsplein bij Rotterdam Centraal. Dit jaar is de boom versierd met slimme verlichting van Philips Hue. Hierdoor kunnen voorbijgangers de boom van verschillende kleuren voorzien. Hoe dat precies werkt, vertellen we in dit artikel.

De Coolblue-kerstboom

Iedere kerst staat de Coolblue-kerstboom op het Rotterdamse stationsplein. De boom is zo’n 15 meter hoog en versierd met meer dan 17.000 lichtjes. Je herkent de kerstboom aan zijn opvallende glimlach-piek, die je bovenin de boom terugvindt. Naast de gebruikelijke kerstversiering heeft de kerstboom dit jaar een slimme toevoeging: Philips Hue kerstballen.

Hoe werkt het?

Onderaan de boom zit een Coolblue doosje met een knop, waarmee je de kleur van de Hue Lightstrips aanpast. Zo verandert de lichtkleur van de boom naar oranje en blauw. Hierna veranderen de kleuren automatisch weer terug. Als voorbijganger hoef je alleen op de knop te drukken, waarna de lampen direct reageren.

Wat hangt er in de boom?

White & Color | Geïntegreerde ledlamp | Bridge nodig
169,99
tijdelijk uitverkocht

De slimme verlichting in de kerstboom bestaat uit verschillende Philips Hue Outdoor Lightstrips. Deze flexibele strips geven licht in 16 miljoen verschillende kleuren en alle tinten wit. Je bedient de Lightstrip op afstand met de Philips Hue app. Let er wel op dat je daarvoor de Hue bridge nodig hebt. Er is ook een Hue lightstrip outdoor van 2 meter lang.

Philips Hue verlichting

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Philips Hue verlichting? Bekijk dan de slimme lampen op onze Philips Hue pagina. Hier vind je verschillende lampen voor binnen- en buitenshuis.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen