Geschreven door Uhro

Wat is de Tado slimme thermostaatknop?

Met de slimme thermostaatknop van Tado regel je de temperatuur in je huis per kamer. Je regelt de temperatuur namelijk direct op de radiator. De radiatorthermostaat is daardoor ook geschikt voor huizen die aangesloten zijn op een warmtenet. Ook werken de thermostaatknoppen met iedere cv-ketel, mits je radiatoren al een thermostatische kraan hebben.

Regel de temperatuur per kamer

Met de slimme radiatorknop van Tado regel je de temperatuur per verwarmingselement. Zo bepaal je voor iedere kamer hoe warm het is. Daarmee bespaar je energie, want je verwarmt niet het hele huis. Ben je thuis aan het werk? Dan verwarm je bijvoorbeeld alleen je thuiskantoor. Of verwarm alleen de woonkamer als je daar 's avonds zit.

Bedien je verwarming met een app

Bedien met app

De Tado slimme thermostaatknop bedien je onder meer via de Tado-app. Zo bedien je de temperatuur heel precies, per halve graad. Bij reguliere radiatorthermostaten weet je niet goed hoe warm je jouw huis eigenlijk maakt. Je ziet dan alleen een schaal van 1 tot 5. Dankzij de Tado app weet je dat wel. In die app stel je bovendien een schema in. Zo hoef je er niet over na te denken om de verwarming op een kamer aan of uit te zetten.

Bespaar meer kosten dankzij handige opties

Kostenbesparing

De Tado app heeft een aantal extra opties waarmee je nog meer kosten bespaart. Zo past de app het verwarmingsniveau aan op weersvoorspellingen. Is het buiten zonnig? Dan verwarmt de thermostaatkraan minder dan bij koud weer. Ook weet de thermostaatknop het als een raam open staat. De verwarming wordt dan uitgeschakeld, zodat je niet voor niets stookt. Dankzij geolocatie weet de app bovendien wanneer je thuis bent. Ga je weg? Dan schakelen alle verwarmingselementen uit.

Bedien de thermostaat met je stem

Bedien met je stem

Heb je het koud, maar geen zin om op te staan en je telefoon niet bij de hand? Je bedient de slimme radiatorthermostaat van Tado ook met je stem. Praat tegen je digitale assistent om de kamer op te warmen of juist te laten koelen. Via je slimme assistent koppel je de thermostaatknop ook met andere slimme apparaten. Laat bijvoorbeeld je verlichting en verwarming automatisch inschakelen als je een kamer inloopt. Je doet dit door Tado te koppelen met je Philips Hue lampen en sensoren.

Geschikt voor de meeste radiatorthermostaten

Geschikt voor de meeste radiatorthermostaten

Je installeert de slimme radiatorknop van Tado eenvoudig zelf, mits je nu al een thermostaatkraan hebt. Je herkent deze aan de cijfertjes op de knop. Staat hier alleen + en - op, dan moet de verwarming aangepast worden. Dit kan alleen gedaan worden door een erkende installateur. Tado belooft compatibiliteit met alle gangbare radiatorventielen die in Nederland, België en Duitsland verkrijgbaar zijn.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.113 beoordelingen