The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gaby

Advies over slaaprobots

‘s Avonds in bed liggen staren naar het plafond en niet kunnen slapen: dat is nooit leuk. Om toch in slaap te vallen zijn er slaaprobots ontworpen die je helpen te ontspannen. Maar hoe werkt zo’n slaaprobot eigenlijk en hoe bepaal je welke robot het beste bij je past? We leggen het je uit.

Slaapproblemen

DoDow Sleep Aid op nachtkastje

Er is niets zo vervelend als onrustig slapen of helemaal niet kunnen slapen. Een keer een slechte nachtrust hoeft nog geen probleem te zijn. Maar als je regelmatig last hebt van slapeloosheid, heb je meer kans op concentratieproblemen en overgewicht. Slaapproblemen komen bijvoorbeeld voort uit stress, een aangrijpende gebeurtenis of een lawaaiige omgeving.

Werking van de slaaprobot

Slapen met Somnox Slaaprobot

Het idee achter de slaaprobot is dat jij je ademhaling vertraagt met behulp van de robot. Dit doe je terwijl je in bed ligt. Afhankelijk van het model vertraagt de robot jouw ademhaling met behulp van licht, ontspanningsmuziek, ademhalingsoefeningen of een combinatie hiervan en helpt jou zo om te ontspannen. Ben je een piekeraar? Dan schiet een slaaprobot je ook te hulp. Je richt namelijk je aandacht op de slaaprobot, waardoor je minder met je gedachten bezig bent.

Verschil in slaaprobots

Hoewel je de slaaprobots voor hetzelfde doeleinde gebruikt, maken ze gebruik van verschillende technieken om je te helpen ontspannen. Ook bedien je de slaaprobots op een andere manier.

Techniek

Somnox Slaaprobot met app

Om je te helpen ontspannen, vertragen de slaaprobots jouw ademhaling op verschillende manieren. Een slaaprobot die gebruikmaakt van licht projecteert bijvoorbeeld een lichtring op het plafond. Deze ring geeft het ritme van de ademhaling aan door te veranderen van formaat. Ook zijn er slaaprobots die een ademhaling nabootsen door uit te zetten als jij moet inademen. Deze neem je mee naar bed en gebruik je gedurende de nacht als knuffel.

Bediening

Dodow bedienen door aanraking

Ook is er verschil in de manier van bedienen. Je bedient een slaaprobot bijvoorbeeld met een simpele aanraking of je downloadt een app om jouw voorkeur in te stellen. Denk hierbij aan het tempo van je ademhaling of je voorkeur voor ontspanningsmuziek.

Mediteren

Mediteren met Somnox Slaaprobot

Naast hulp om in slaap te vallen biedt een slaaprobot ook de mogelijkheid om te mediteren. Dit werkt bijna op dezelfde manier als de hulp bij het slapen. De robot zorgt ervoor dat jouw ademhaling vertraagt, waardoor je lichaam zich ontspant. Ook de ontspanningsmuziek die op sommige slaaprobots zit helpt bij het mediteren.

Conclusie

Het komt er dus op neer dat een slaaprobot je helpt om beter te slapen, doordat de slaaprobot jouw ademhaling vertraagt en jij zo ontspant. Ben je overtuigd en wil je ook slapen met een slaaprobot? Let er bij het maken van je keuze goed op of de robot gebruik maakt van licht of geluid. Zo weet je zeker dat je een slaaprobot kiest die bij je past.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Gaby
Artikel van:
Gaby Slaaprobotspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.291 beoordelingen