The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Wat is een Synology surveillance pakket?

Je huis is je alles. Je woont er, je bewaart er je spullen en wellicht verblijven je partner en/of kinderen er. Daarom wil je jouw huis extra goed beschermen. Dit kan met een centraal beveiligingssysteem voor thuis, maar waar begin je? Synology biedt een oplossing met haar kant-en-klare NAS surveillance pakketten. Hiermee voorzie je jouw huis eenvoudig van videobewaking.

Wat is een surveillance pakket?

Een Synology surveillance pakket bestaat uit één of meerdere IP-camera's, harde schijven en een NAS. Het werkt als volgt: de IP-camera's hang je binnen of buiten aan een muur, zodat je alles in de gaten houdt. Vervolgens stuurt je camera de beelden via internet naar je NAS. Deze bewaart de videobeelden op de geïnstalleerde harde schijven, zodat je ze op je eigen, lokale opslag hebt staan. Je NAS maakt automatisch een back-up en conveert de videobestanden naar het juiste bestandstype.

Synology Surveillance Station software

Synology surveillance station software

Deze videobeelden bekijk je gemakkelijk op je smartphone of computer via Synology's Surveillance Station software. Dit doe je zelfs terwijl de NAS nieuwe beelden opslaat. Ook kijk je realtime op meerdere camera's tegelijk mee. Geen zin om constant je camerabeelden te volgen? Dan krijg je automatisch een melding op je mobiel wanneer de camera beweging detecteert. Om deze software te gebruiken heb je per camera een licentie nodig. Gelukkig krijg je deze voor de eerste 2 camera's cadeau van Synology.

Waarom een NAS en geen SD kaartje?

NAS op bureau in plaats van SD kaartje

Gebruik je een IP-camera met een SD kaart en wordt deze gestolen of vernield? Dan ben je al je data kwijt. Bij een NAS worden je videobeelden binnenshuis én gecodeerd opgeslagen, waardoor ze bewaard blijven. Een ander voordeel van de NAS is dat hij via wifi te benaderen is, waardoor je de beelden eenvoudig bekijkt, streamt en bewerkt. Daarnaast is de grootste SD kaart die in je IP-camera past vaak 128 gigabyte, waar een NAS ruimte biedt voor tientallen terabytes.

Hoe kies ik een Synology NAS?

Meerdere synology NAS naast elkaar

Een NAS is het hart van je centrale beveiligingssysteem. Het is daarom belangrijk dat je er een kiest die bij je behoeftes past. Wil je alleen beelden opslaan in lage resolutie met één camera, dan heb je genoeg aan een instap NAS zoals de Synology DS118. Gebruik je meerdere camera's, sla je bewakingsbeelden op in hoge resolutie en wil je tegelijkertijd streamen en back-ups maken? Dan past een uitgebreide NAS zoals de DS1019+ beter bij je.

Hoe kies ik een IP-camera?

Binnencamera en buitencamera van surveillance pakket

Synology surveillance pakketten worden geleverd met verschillende soorten IP-camera's. Het belangrijkste onderscheid is of de camera voor binnen of voor buiten bedoeld is. Zo is een buitencamera vaak waterdicht, kan hij ver inzoomen en ondersteunt hij Power over Ethernet, waardoor je geen buitenstopcontact nodig hebt. Gebruik je liever wifi om beelden naar je NAS te verzenden? Ook dat kan, maar dit is een minder stabiele methode. Let vooral ook op de maximale resolutie als je scherpe beelden belangrijk vindt.

Meer dan 2 IP camera's

Wil je meer dan 2 IP-camera's installeren op je NAS? Dan heb je een Synology camera licentie nodig. Kies zelf of je 1 of 4 extra camera's wilt installeren. Let wel op dat je voor een groot aantal camera's ook een sterke internetverbinding nodig hebt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.835 beoordelingen