The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Nu beschikbaar: Google Stadia

Google Stadia is eindelijk beschikbaar. Google Stadia is misschien wel hét nieuwe paradepaardje van Google. En misschien wel voor een goede reden ook. In theorie heeft Stadia namelijk enorm veel potentie binnen de gaming industrie. Google Stadia is een volledig nieuwe game streamingdienst.

Wat is Google Stadia?

Assassins Creed spelen

Voor wie het nog niet heeft meegekregen: Stadia is een nieuwe streamingdienst van Google voor games. Via Stadia speel je niet langer op je pc of op een console, maar direct op een scherm naar keuze. Speel bijvoorbeeld in je browser de nieuwe Assassin’s Creed in 4K met maar liefst 60 frames per seconde. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een snelle internetverbinding. Volgens Google volstaat voor 4K een snelheid van 35 à 40 Mbps.

Welke games zijn beschikbaar?

Red Dead Redemption 2 spelen

Nu de Google Stadia beschikbaar is, zijn er diverse games te spelen. De games die nu beschikbaar zijn: Red Dead Redemption 2, Destiny 2 en Mortal Kombat 11. Na de release zijn er diverse games die hieraan toegevoegd worden zoals Doom, Assassin's Creed Odyssey, Borderlands 3 en Metro Exodus.

Speel met de controller

Controller Google Stadia

Speel je achter je pc, dan gebruik je jouw eigen muis en toetsenbord. Wil je echter op je tv gamen, gebruik dan de speciale Stadia controller. De controller en een Chromecast zijn de enige dingen die je nodig hebt. Dat scheelt behoorlijk in de kosten, want een console en zeker een game pc kost een flinke duit. Dit maakt Stadia ook aantrekkelijk voor gamers met een beperkt budget. Je betaalt 130 euro voor een Chromecast, controller en 3 maanden Stadia.

Geen update en meteen spelen

Updates gamen

Games updaten is met Stadia ook niet langer nodig. Een simpele druk op de knop en je gaat aan de gang. Via YouTube krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid de game te spelen waarvan je een video bekijkt op dat moment. In een nieuw venster speel je zo de game waar je net naar keek. Je speelt zelfs hetzelfde level als in de video als je dat wil. Zoals je leest klinkt dat erg vet en barst Stadia van de potentie.

Uitbreiding beeldkwaliteit

Beeldkwaliteit hoog

Hoewel de beeldkwaliteit in eerste instantie tot 4K gaat, wil Google bij succes uitbreiden. Zo zou zelfs 8K en 120 frames per seconde tot de mogelijkheden behoren. Wanneer Google deze ondersteuning uitbrengt is nog niet bekend.

Meer dan 120 games in 2020

Ghost Recon Breakpoint spelen

Google kwam aan het eind van 2019 met games als Attack on Titan, Borderlands 3, Ghost Recon Breakpoint en Grid. Daarbij heeft Google aangegeven dat er in de loop van 2020 meer dan 120 games beschikbaar zijn.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.886 beoordelingen