The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laurence

Wat is input lag?

De input lag is een belangrijke tv specificatie voor gamers. Deze bepaalt hoeveel milliseconden vertraging er tussen je controller en scherm is. Hoe lager de input lag, hoe sneller de tv reageert op je acties. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een lage input lag.

De werking van input lag

Input lag tv

Input lag ontstaat als volgt: elk beeld wordt door een bron, zoals een spelcomputer, gegenereerd. Vervolgens wordt dit beeld via een kabel of draadloos signaal naar de tv gestuurd, verwerkt en op het scherm getoond. Dit complete proces duurt een aantal milliseconden. Het precieze aantal verschilt per tv. Zo zijn er televisies met een input lag van 10, maar ook tv's met een input lag van 50 milliseconden. Hoe hoger de input lag, hoe groter de vertraging.

Het belang van een lage input lag

Input lag televisie

De input lag van een tv is alleen belangrijk als je games speelt. Hierbij is er een kleine vertraging tussen de controller en de actie op het scherm. Dit werkt nadelig bij verschillende soorten games. Denk aan een racespel waarbij je op het laatste moment de bocht neemt. Als het spel je actie te laat registreert, bots je tegen de vangrail. Tijdens een schietspel ben je in het nadeel als de tegenstander je eerder ziet en sneller reageert. Speel je veel snellere games? Dan raden wij een tv aan met een input lag lager dan 20 milliseconden.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.402 beoordelingen