The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Alles over iPadOS 14

Tijdens WWDC 2020 introduceerde Apple met iPadOS 14 een nieuwe grote update voor het iPad besturingssysteem. Dit is de eerste grote update sinds iPadOS tijdens WWDC 2019 het levenslicht zag. Naast een aantal vernieuwingen die je ook in het nieuwe iOS 14 vindt, heeft het specifieke iPad besturingssysteem ook een aantal verbeteringen. Hier lees je alles over iPadOS 14.

Apple Pencil verbeteringen

Apple Pencil iPadOS 14

Apple heeft voor Apple Pencil allerlei verbeteringen toegevoegd. Zo is er software voor handschriftherkenning, genaamd Scribble. Met Scribble zet je handgeschreven tekst automatisch om naar getypte tekst. Via een nieuwe knop verander je de tekst naar getypte tekst en kun je de tekst kopiëren naar bijvoorbeeld de zoekbalk of een andere app. Vanaf iPadOS 14 worden vormen die je tekent automatisch herkend. Je geeft een schets daardoor in een handomdraai de perfecte vorm.

Widgets

Widgets iPadOS 14

Een aantal verbeteringen van iOS 14, zoals widgets, vind je ook in de nieuwe iPadOS 14 software. Een widget is een verkleinde versie van een applicatie op het startscherm van je tablet. De widget toont informatie van een app, zonder dat je de app hoeft te openen. Zo zie je op de agenda widget bijvoorbeeld in 1 oogopslag welke afspraken er vandaag op je planning staan. Voorheen had je een apart overzicht met widgets, maar nu kun je ze ook personaliseren en tussen de apps op het beginscherm plaatsen.

Meer verbeteringen

Meer verbeteringen iPadOS 14

Naast de grote veranderingen heeft iPadOS 14 nog een aantal kleine updates die de moeite waard zijn om te vermelden:

  • In Apple's eigen apps zoals Photos, Notes en Files is een zijbalk en een dropdown menu toegevoegd waarmee je makkelijker je bestanden organiseert en door de app navigeert.
  • Een telefoontje of oproep neemt niet meer het volledige scherm in beslag, maar is nu een kleine notificatie.
  • Siri en de zoekbalk nemen niet langer het volledige scherm in beslag.
  • De zoekfunctie van Music is flink verbeterd. Bovendien zie je nu in horizontale weergave de songtekst van een nummer.
  • Je hebt de keuze om andere standaard apps in te stellen. Zo kun je in iPadOS 14 kiezen om Chrome of Firefox in plaats van Safari als standaard als internetbrowser te gebruiken.

Beschikbaarheid

De update naar iPadOS 14 is beschikbaar voor de volgende toestellen:

  • Apple iPad (2017, 2018, 2019)
  • Apple iPad Air
  • Apple iPad Mini 4 en Mini 5
  • Alle Apple iPad Pro modellen


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.867 beoordelingen