The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Esmee

Wat is de bouwkwaliteit van een koffer?

De bouwkwaliteit van een koffer bepaalt voor een groot gedeelte de levensduur van de koffer. Binnen bouwkwaliteit heb je de keuze uit 3 klassen: bouwkwaliteit topklasse, middenklasse of basisklasse. Het zal niet als een verrassing komen dat een topklasse bouwkwaliteit koffer waarschijnlijk duurder is, maar de kwaliteit van de koffer is dan ook beter.

In het kort

Hier vind je een overzicht van de specificaties die bijdragen aan de bouwkwaliteit van een koffer:

  • Harde of zachte buitenkant: De buitenkant is belangrijk voor de stevigheid en de waterdichtheid van de koffer. Over het algemeen is een koffer van hard materiaal sterker en heeft een hogere waterdichtheid dan een zachte koffer.
  • Materiaal indien harde buitenkant: Een koffer van Curv scoort het allerbest. Deze technologie maakt de koffer sterk, lichtgewicht en krasbestendig. Een koffer van polycarbonaat krijgt een tweede plek, gevolgd door een koffer van polypropyleen en als laatste een koffer van ABS.
  • Materiaal indien zachte buitenkant: Een koffer van polyamide of nylon scoort het allerbest onder de zachtschalige koffers. Deze stof is zeer sterk, lichtgewicht en droogt snel. Een combinatie van polyamide of nylon met polyester staat op een tweede plek, gevolgd door enkel polyester.
  • Type slot: De aanwezigheid van een slot is essentieel voor de veiligheid van je bagage. Een cijferslot is steviger dan een sleutelslot en zal dan ook bijdragen aan een hogere bouwkwaliteit van de koffer.
  • TSA certificering van het slot: Een TSA-cijferslot is het veiligst omdat hij bij een inspectie in de VS door de douane wordt geopend zonder het slot kapot te maken.
  • Sluiting hoofdvak: Een kliksluiting is altijd beter dan een ritssluiting want deze sluiting is steviger en geheel waterdicht.
  • Dubbele wielen: Wanneer een koffer 4 dubbele wielen heeft, staat hij stabieler op de grond.
  • Interne verdeler: Een interne verdeler zorgt ervoor dat je je bagage in 2 compartimenten scheidt door middel van een tussenschot met rits.
  • Interne pakriemen: Interne pakriemen zorgen ervoor dat je bagage niet verschuift onderweg.

Bouwkwaliteit topklasse

Bouwkwaliteit topklasse

Topklasse koffers hebben over het algemeen een lange levensduur. Dit komt doordat de koffers in deze klasse voldoen aan minimaal 70% van de bovenstaande specificaties. Koffers in deze categorie zijn gemaakt van de sterkste én lichtste materialen. Een goed voorbeeld hiervan is Curv materiaal, waarvan het merk Samsonite de enige aanbieder is. Dit maakt dat veel koffers uit hun assortiment bestand zijn tegen krassen en stoten. Handig wanneer je koffer op een onzorgvuldige manier op de bagageband wordt gegooid.

Bouwkwaliteit middenklasse

Bouwkwaliteit middenklasse

Ook in de middenklasse vind je koffers die gemaakt zijn van de sterkste materialen. Ze slijten niet snel en kunnen tegen een stootje. Zo blijft je waardevolle bagage dus goed beschermd. Koffers uit deze klasse voldoen aan minimaal 50% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld niet over dubbele wielen en een kliksluiting beschikken. Of net andersom. Vaak zijn koffers uit deze klasse ook wat zwaarder van gewicht. De levensduur is gemiddeld.

Bouwkwaliteit basisklasse

Bouwkwaliteit basisklasse

Basisklasse koffers zijn niet per definitie ‘slecht’ maar beschikken wel over minder dan 50% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Dit kan ertoe leiden dat je na verloop van tijd een nieuwe moet kopen en dus inlevert op de levensduur van de koffer. Ondanks de goedkopere materialen heeft bijna elke koffer in deze klasse een interne verdeler, pakriemen en een cijferslot. Een prima keuze wanneer je niet regelmatig reist en verre afstanden aflegt.

Conclusie

Ben je op zoek naar een duurzame koffer die van veel reisgemakken is voorzien? Kies dan een koffer met minimaal bouwkwaliteit middenklasse. Deze koffers zijn gemaakt van sterke materialen en voldoen aan de belangrijkste specificaties die bijdragen aan de bouwkwaliteit. Ga je voor bouwkwaliteit topklasse, dan gaat je koffer gemiddeld nog langer mee en bied je goede bescherming aan je waardevolle bagage. Afhankelijk van het formaat is een topklasse koffer geschikt voor zowel lange als korte reizen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen