The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over Nintendo Labo

Met de LABO pakketten van Nintendo laat je jouw kleine kennismaken met gamen, bouwen en zelf games ontwikkelen. Dit speelgoed van het jaar 2018 combineert alle gezonde aspecten van spelend leren en laat je als ouder meebouwen aan wat wel eens een levenslange passie kan worden.

In het kort

Nintendo Labo is een ecosysteem voor interactieve bouwpakketten. Met deze verschillende pakketten bouw je op spelende wijze je eigen kartonnen controllers. De controllers zet je op creatieve wijze in om de verschillende en zelfs verrassend effecten in de reeks meegeleverde games te gebruiken.

Bouwen

Zelf je onderdelen in elkaar vouwen

De LABO bouwpakketten zijn van karton en er is geen lijm- of knipwerk bij nodig. Op de meegeleverde Switch cartridge vind je heldere instructies waarmee je stap-voor-stap de verschillende bouwpakketten in elkaar knutselt. Een foutje is niet erg, want je ontvangt duplicaten van elk onderdeel. Dus ga samen met je kleine aan de slag of kijk toe hoe jouw jonge tiener zelf vol trots de uitdaging aangaat.

Spelen

Gebruik je zelf gemaakte onderdelen als controller

Eenmaal klaar met knutselen, dan gaat de lol verder met de meegeleverde games die bij elk pakket horen. Heb je bijvoorbeeld het racestuur uit het Voertuigenpakket gebouwd, dan plaats je jouw Switch scherm en joy cons zoals aangegeven in de instructies en speel je de Toy Con Car game met het stuur als controller. Heb je ook Mario Kart voor de Switch? Dan is het stuur ook daarvoor geschikt. Zo biedt elk gebouwd onderdeel nieuwe avonturen, lessen en mogelijkheden.

Leren

Zelf nieuwe games maken

Heeft je kleintje alle onderdelen van de LABO kit(s) gebouwd en weet hij of zij precies hoe alles in elkaar steekt? Dan ga je met LABO nog een stukje verder. Met de Toy Con Garage stimuleer je de nieuwsgierigheid van kinderen. In deze modus gebruiken ze de bestaande LABO onderdelen om kennis te maken met de basis van programmeren en zo lerenderwijs hun eigen LABO games en projecten te bouwen. Nintendo stimuleert deze leergierigheid ook daadwerkelijk met lessen en wedstrijden.

De pakketten

Het voertuigenpakket

Voertuigenpakket

Het voertuigenpakket is er voor de snelheidsfanaten. Dit pakket omvat een stuur met pedaal, een diepteroer voor een onderzeeër en een joystick voor een vliegtuig. Elk voertuig heeft vervolgens zijn eigen rol in de game en het is ook mogelijk om bijvoorbeeld van een cliff af te rijden om vervolgens als onderzeeër het water in te duiken of juist als vliegtuig verder te vliegen.

Het Labo Mix pakket

Mix pakket

Het Mixpakket is het meest veelzijdige pakket tot nu toe. Met een op afstand bestuurbare modelauto, volledig functionele hengel, motor stuur met Mario Kart ondersteuning en programmeerbare piano kan je met je creativiteit alle kanten op. De Toy Con Garage komt bij dit pakket ook goed tot zijn recht, want met de verschillende onderdelen van het mix pakket kan je met een beetje creativiteit alle kanten op.

De Robot Kit

Robot Kit

Als kind heb je op je auto speelkleed vast een keer als een ware godzilla rondgestampt. Met de Robot Kit is deze fantasie voor jouw kind werkelijkheid. Zet het robot pak in elkaar en stamp als gigantische robot rond in een virtuele stad. De Switch plaats je in de zelf gemaakte 'vr bril', waardoor je kleine helemaal opgaat in de game. Het pak reageert door beweging, dus je kleintjes krijgen ook nog een hun dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.766 beoordelingen