The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marcel

Samsung DeX Dock: wat is het en wat kan ik ermee?

De Samsung DeX Dock is een docking station waarmee je jouw Samsung telefoon omtovert tot een computer. De DeX Dock is geschikt voor de Samsung Galaxy S8 en hoger de de Samsung Galaxy Note 8 en hoger. In dit artikel vertellen we je hoe Samsung DeX Dock werkt en wat je ermee doet.

Wat is de Samsung DeX Dock?

Wat is Dex dock

Samsung heeft een handige accessoire ontworpen voor de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Note 8. De Desktop Extension Dock, oftewel DeX Dock. Dit docking station tovert je Samsung Galaxy S8 (Plus) of Samsung Galaxy Note 8 om in een computer. Handig voor als je even iets meer nodig hebt dan het schermpje van je smartphone. Hoe dit precies in elkaar steekt, lees je hieronder.

Samsung DeX Docking Station

Geschikt voor de Samsung Galaxy S en Note serie | 2 USB A uitgangen | HDMI, USB C en internet uitgangen
149,99
niet meer leverbaar

Wat kan ik met DeX?

Wat kan ik met Dex dock?

Via DeX gebruik je applicaties van je smartphone op een groot scherm. Apps die geoptimaliseerd zijn voor DeX openen in een groot venster. Dat is fijn bij het bekijken van YouTube video's, surfen op het internet en aanpassen van teksten. Apps die niet voor DeX geoptimaliseerd zijn, kun je ook gebruiken, maar deze verschijnen zo groot als je smartphone scherm. Door je smartphone via het docking station te gebruiken, open je meerdere vensters naast elkaar waardoor je eenvoudig multitaskt.

Hoe werkt de Samsung DeX Dock?

Hoe werkt DeX Dock?

Allereerst zul je apparatuur moeten aansluiten. Een monitor, een muis en een toetsenbord. Nadat alles is aangesloten, schuif je je Samsung Galaxy S8/S9, Galaxy S8/S9 Plus of Galaxy Note 8/9 in de dock. Dan neemt de ingebouwde software, Samsung Galaxy Desktop, de navigatie over. Voilà, je smartphone is een computer.

Je gebruikt je telefoon gewoon gebruiken als deze in de dock staat. Je kunt bellen en gebeld worden en het is mogelijk om apps op je telefoon te gebruiken.

Hoe ziet de Samsung DeX Dock eruit?

Uiterlijk DeX Dock

De Samsung DeX Dock is voorzien van een aantal uitgangen. Op de achterkant vind je een usb c poort voor de stroomvoorziening. Vlak ernaast zit de HDMI poort die de content naar een aangesloten monitor of TV stuurt. Verder beschikt de dock over 2 usb 2.0 uitgangen. Hierop sluit je je muis en toetsenbord aan. En tot slot heeft DeX een Ethernet poort voor bekabeld internet. Natuurlijk is draadloos internet ook een optie.

DeX en zakelijk gebruik

DeX Zakelijk

DeX leent zich uitstekend voor zakelijk gebruik. Met een Samsung Galaxy Note 8 of een Samsung Galaxy S8 (Plus) en een DeX Dock heb je altijd een volledige desktopervaring bij de hand. Plaats je Samsung Galaxy Note 8/9 of S8/S9 (Plus) in het dock en je hebt je telefoon omgevormd tot computer. Apps als Office 365, Adobe Photoshop en Youtube zijn geoptimaliseerd voor gebruik met DeX.

Video review

Ben je ook zo nieuwsgierig naar Samsung DeX? Ferdinand testte hem voor je uit. In deze video legt hij uit wat je allemaal met het DeX docking station kan en hoe hij werkt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen