Geschreven door Steven

Wat is Seagate EXOS?

Ben je een IT professional of eigenaar van een bedrijf en overweeg je een eigen server te bouwen? Dan kies je het beste voor één of meerdere Seagate EXOS harde schijven. Deze zijn speciaal ontworpen om 24/7 te draaien in serverruimtes en datacenters. Wij leggen je uit wat een Seagate EXOS HDD is en wat de verschillen zijn tussen EXOS-X en EXOS-E schijven.

Wat is Seagate EXOS?

Een lade vol met server harde schijven voor big business

Een zakelijke harde schijf is iets anders dan een harde schijf voor thuis. Thuis sla je af en toe een bestand op of draai je een programma, maar bij een bedrijf is een harde schijf continu bezig met het verwerken van data, het maken van snapshots en het draaien van virtuele machines. Zo'n schijf krijgt dus weinig rust en heeft veel te verduren. Speciaal voor deze situaties is er de Seagate Exos. Deze Enterprise HDD gebruik je 24/7 en is bestand tegen enorme datastromen.

Waarvoor gebruik je Seagate EXOS HDD's?

Meerdere enterprise harde schijven in een server ruimte

Deze Seagate EXOS Enterprise schijven worden vooral gebruikt in rackstations, serverruimtes en datacenters. Dit komt doordat ze betrouwbaar, veilig en snel zijn, met snelheden tot wel 270 MB/s. Deze EXOS schijven hebben tot 18 terabyte aan opslagcapaciteit. Combineer meerdere van deze HDD's om een enorme cloudopslag voor je personeel te creëren of draai virtuele machines. Ook voor machine-learning, surveillance, grootschalige databases en zwaar beveiligde omgevingen is een EXOS HDD zeer geschikt. Er zijn 2 soorten EXOS schijven: X en E.

De Seagate EXOS X- en E-serie

EXOS X10, X12, X16 & X18 naast elkaar

De X-serie: Schijven voor grote bedrijven

Schijven in de EXOS X-serie zijn door hun hoge opslagcapaciteit vooral geschikt voor grote bedrijven. De opslagruimte rangeert van 10 tot 18 terabyte. EXOS X schijven zijn met helium gevuld, waardoor ze sneller, stiller en zuiniger zijn dan niet-helium schijven. Helium maakt de schijven ook minder foutgevoelig, wat zich uit in een MTBF van 2,5 miljoen uur. Wil je maximale snelheid? Kies dan SAS in plaats van SATA. Optioneel kies je voor een SED schijf, oftewel een zelf-versleutelende schijf, voor maximale veiligheid.

7E8 harde schijven van 4tb, 6tb en 8tb

De E-serie: Schijven voor middelgrote bedrijven

De EXOS E-serie heeft een minder hoge opslagcapaciteit, namelijk tot 8 terabyte. Dit maakt ze vooral geschikt voor kleinere bedrijven. E-schijven zijn niet gevuld met helium, maar wel geschikt voor intensieve gegevensopslag. Je kiest tussen een 7E8 of 7E2 schijf. 7E8 is sneller dankzij geavanceerde caching. Daarnaast heeft een 7E8 schijf meer opslagcapaciteit en is hij geschikt voor veelgebruikte massagegevens. De 7E2 biedt minder opslagruimte, maar is wel energiezuiniger dan alle andere EXOS schijven dankzij Seagate Powerchoice.

Verschillen tussen EXOS X en EXOS E

X-serie E-serie
Modellen X18, X16, X14, X12, X10 7E8, 7E2
Opslagcapaciteiten 10 - 18 TB 1 - 8 TB
Maximale snelheid 270 MB/s 249 MB/s
Helium-vulling Ja Nee
Bedoeld voor... Grote bedrijven Middelgrote bedrijven


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen