The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

Wat is de SEEH subsidie voor je slimme thermostaat?

De overheid heeft in 2019 de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis geïntroduceerd. Met deze regeling, ook wel SEEH genoemd, krijg je óók subsidie op een slimme thermostaat. In dit artikel lees je hoe je gebruikt maakt van deze slimme thermostaat subsidie.

Wat is de subsidie en wanneer kom ik in aanmerking?

Wanneer kom ik in aanmerking voor SEEH?

De overheid heeft de SEEH geïntroduceerd om eigen woningen energiezuiniger te maken. Je komt in aanmerking voor subsidie als je minimaal 2 besparende maatregelen tegelijk doorvoert. Denk daarbij aan muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of het plaatsen van hoogrendementsglas. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de maatregelen die je neemt.

Subsidie op je slimme thermostaat

Subsidie op je slimme thermostaat

Krijg je subsidie voor twee of meer aanpassingen? Dan kun je ook gebruikmaken van extra budget voor 'aanvullende energiebesparende maatregelen'. Hier valt onder andere ook de slimme thermostaat onder. Dat is namelijk een manier om nog meer energie te besparen. Bijvoorbeeld doordat een slimme thermostaat zelflerend is of je meer inzicht geeft in je verbruik. Zo bespaar je nog meer energie dan met alleen extra isolatie. De slimme thermostaat subsidie bedraagt €100,-.

Welke thermostaten doen mee?

Honeywell, Tado en Nest doen mee

Niet iedere slimme thermostaat voldoet aan de voorwaarden van de overheid. Zo moet de thermostaat aan 1 van de 2 volgende voorwaarden voldoen:

  • De thermostaat moet het energieverbruik afstemmen op jouw leefgedrag. Zo krijg je inzicht in het actuele energieverbruik van je huis.
  • De thermostaat geeft de mogelijkheid om de temperatuur in individuele ruimtes te regelen. Bijvoorbeeld met losse radiatorknoppen. Daarnaast profiteer je niet met alle merken van de subsidie. Dit is beperkt tot Nest, Tado, Netatmo en Honeywell.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.169 beoordelingen