The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Annika

Hoe werkt Strava en wat kan je ermee?

Strava is een app waarmee je tijdens het fietsen je snelheid, route, geklommen meters en afstand meet. Na je training bekijk je in de app meer geavanceerde informatie over je training. Hierdoor haal je alles uit je ritten. In dit artikel vertellen we wat Strava is, waarmee het werkt en wat je ermee kan.

De Strava Cycling app

Hand bedient fietsnavigatiesysteem op mountainbike

Wat is Strava?

Strava is een fietsapplicatie waarin je jouw fietsprestaties bijhoudt. In de Strava Cycling app zie je waar en hoe hard je hebt gefietst en zie je de prestaties van andere fietsers met Strava. Je bouwt in Strava dus een netwerk op met medegebruikers. In sommige gevallen download je de Strava app gemakkelijk op je fietsnavigatiesysteem of fietscomputer. Wanneer dit niet mogelijk is op jouw navigatiesysteem, download je de app in de in de App Store of Google Play op je smartphone.

Strava groep wielrenners

Wat kan ik met de Strava app?

Met de Strava Cycling app analyseer je je resultaten tijdens en achteraf het fietsen. Strava werkt met segmenten; een stuk weg waar veel anderen hebben gefietst. Strava herkent een segment zodra je erop rijdt en start automatisch een tijdregistratie, zodat je een plekje op de ranglijst bemachtigt. Tijdens je rit zie je je gemiddelde snelheid, afstand, tijd en geklommen meters. Ook koppel je gemakkelijk je extra sensoren aan de applicatie via Bluetooth. Na de fietstocht slaat Strava al je ritten automatisch op in je account.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen