The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Coolblue Zakelijk

Thuiswerken en het kantoor van de toekomst.

‘Werk zoveel mogelijk thuis.’ Dé zin die elke persconferentie terugkomt. En dat doet Nederland massaal. Maar wat doen we met het overschot aan kantoorruimte? Lees hier alles wat je moet weten over de toekomst van thuiswerken.

De Bedrijfswinkel

Wat gaan we doen met al die ruimte?

Wat er met al die overgebleven ruimte gaat gebeuren, blijft een beetje in het midden liggen. Er zijn natuurlijk veel creatieve oplossingen voor een half leegstaand kantoorpand. Uit dit artikel van de NOS blijkt dat veel werkgevers plannen maken voor ‘het kantoor van de toekomst’. Maar hoe ziet dit er dan uit? Een kantoortuin waar je je werkplek kunt reserveren. Of een sporthal waar je in je pauze een potje kunt basketballen met collega’s. Misschien vind je er wel een hoop inspirerende ruimtes voor brainstormsessies. Of een luxe kantine. Het kantoor wordt hierdoor steeds meer een plek om collega’s te ontmoeten en te sparren. Thuis is dan de plek om geconcentreerd te werken aan grote stukken of verslagen.

Mis jij de kantoorkoffie al?

Dit betekent dat veel medewerkers zich moeten voorbereiden op een toekomst waarin we gedeeltelijk blijven thuiswerken. Wat ons opviel aan het onderzoek van de Thuiswerk Monitor is dat veel Nederlanders al aankopen hebben gedaan voor hun werkplek. Een derde van de ondervraagden kocht een bureaustoel en een kwart van de mensen kocht een bureau. 12% kocht een nieuwe laptop en 4% schafte een nieuwe koffiezetapparaat aan, waarschijnlijk door heimwee naar de koffie van kantoor.

Over het algemeen zijn het dus best dure producten die we aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 359,-. Een hoop geld, zeker wanneer de helft van de medewerkers geen vergoeding krijgt vanuit hun werkgever. En dat terwijl het gewoonweg niet mogelijk is om op kantoor te werken. Bij Coolblue vinden we dat dit anders kan.

Ik wil een Thuiswerkwinkel

Wat kan ik doen om via mijn werkgever een Thuiswerkplek te krijgen?

Het is fijn wanneer je werkgever je ondersteunt om het beste uit je werkplek te halen. Als medewerker is het daarom slim om je werkgever op de hoogte te stellen van de Thuiswerkwinkels van Coolblue. Verwijs je werkgever naar Coolblue.nl/thuiswerkwinkel. Hier leggen we je alles uit over de Thuiswerkwinkel en kan jouw werkgever meteen een aanvraag doen.

Hoe kan ik me als werkgever aanmelden voor een Thuiswerkwinkel?

Plan een adviesgesprek in met één van onze medewerkers en bepaal hoe jouw Thuiswerkwinkel eruit komt te zien. Wil je bijvoorbeeld alleen bureaus en bureaustoelen in het assortiment of ook mobiele telefoons en displays? Keuze gemaakt? Mooi! Dan maken wij een afgeschermde Coolblue-omgeving voor je aan. Daarin maken je medewerkers vervolgens een keuze uit de verschillende productcategorieën. Ze kunnen de producten zelf afrekenen óf betalen met het CoolblueTegoed dat jij beschikbaar stelt. De producten worden de volgende dag bij je medewerkers thuisbezorgd. En natuurlijk staan we ook na aankoop voor hen en voor jou klaar. Zo loopt alles op rolletjes.

Zo werkt de Thuiswerkwinkel

Met een afgeschermd, gepersonaliseerd portaal is de thuiswerkplek van jouw medewerkers zo ingericht. Alle producten, van kantoormeubilair tot monitoren, zijn op voorraad en worden de volgende dag gratis bezorgd. Je medewerkers bestellen gemakkelijk zelf de producten en jij krijgt maandelijks één overzichtelijke factuur.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.550 beoordelingen