The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is de vrieskwaliteit van een vriezer?

Een vriezer met een goede vrieskwaliteit doet er alles aan om jouw voorraad eten zo goed mogelijk te bewaren. Een vriezer met topklasse vrieskwaliteit zorgt ervoor dat jouw boodschappen langer goed blijven en dat ze hun smaak en vitamines behouden. We onderscheiden 3 kwaliteitsklassen voor vrieskwaliteit: topklasse, middenklasse en basisklasse.

Zo bepalen we de vrieskwaliteit

Bij het beoordelen van de vrieskwaliteit van een vriezer letten we op de volgende specificaties:

  • Inverter compressor: eten blijft langer goed door minimale temperatuursschommelingen.
  • Anti-ijsvorming: zonder ijskristallen op producten behouden je boodschappen hun smaak en structuur.
  • Supervriezen: door producten extra snel in te vriezen, behouden ze hun smaak en vitamines.
  • Digitale temperatuurregeling: je bewaart eten extra lang bij een bewaartemperatuur van -18°C.
  • Minimale omgevingstemperatuur: hoe lager de omgevingstemperatuur, hoe geschikter de vriezer is voor plaatsing in de schuur.
  • Signaal na stroomstoring: door het alarmsignaal weet je dat je jouw voorraad moet controleren op versheid.
  • Invriesvermogen binnen 24 uur: vries veel boodschappen in zonder dat de binnenruimte eerst opwarmt.
  • Lange bewaartijd bij stroomuitval: in het geval van een stroomstoring blijven je voedingsmiddelen langer goed.

Vrieskwaliteit topklasse

Basisklasse vriezer

Wil jij het beste van het beste? Dan kies je voor een vriezer met topklasse vrieskwaliteit. Een topklasse vriezer beschikt namelijk over minimaal 70 procent van de belangrijke specificaties voor vrieskwaliteit. Een vriezer met vrieskwaliteit topklasse heeft een inverter compressor die zorgt voor een stabiele koeltemperatuur. Ook heeft een topklasse diepvriezer No Frost tegen de vorming van ijskristallen. Hierdoor blijven zelfs ingevroren aardbeien lekker. In een topklasse model bewaar je voedsel extra lang, omdat je de vriezer instelt op de ideale invriestemperatuur van -18 graden Celsius.

Vrieskwaliteit middenklasse

Middenklasse vriezer

Kies jij voor een middenklasse vriezer? Dan kun je bij minimaal de helft van de bovenstaande specificaties 'ja' aanvinken. Het voornaamste verschil tussen een midden- en een topklasse vriezer is dat een middenklasse model doorgaans geen inverter compressor heeft. Hierdoor is de digitaal ingestelde temperatuur iets minder stabiel. Wel heeft een middenklasse vriezer No Frost of Low Frost. Hierdoor blijven je bosbessen ijsvrij. Een basisklasse vriezer heeft dit niet.

Vrieskwaliteit basisklasse

Basisklasse vriezer

Vriezers met vrieskwaliteit basisklasse beschikken over minder dan de helft van de bovengenoemde specificaties. Je levert in op de kwaliteit van het vriezen, maar als jij voornamelijk diepvriespizza's bewaart, is dat geen probleem. Het voordeel van een basisklasse vriezer is dat je doorgaans goedkoper uit bent. Een vriezer met een basisklasse vrieskwaliteit heeft meestal een draaiknop waarmee je het vriesvermogen instelt. Je kiest dus geen precieze temperatuur.

Lieze
Artikel van:
Lieze Vriezerspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen