The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

De 5 leukste smart home producten van de CES 2021

De Consumer Electronics Show (CES) is een jaarlijkse beurs waar techbedrijven nieuwe innovaties en producten presenteren. Dit jaar ging dat anders dan normaal, omdat de CES vanwege corona volledig digitaal verliep. In de verschillende livestreams kwamen we veel smart home innovaties tegen. In dit artikel bespreken we 5 van de leukste producten. We weten nog niet wanneer deze op de markt komen.

Philips Hue Wall Switch Module

Hue Wall Switch Module

Philips Hue brengt binnenkort nieuwe buitenverlichting en een verbeterde versie van de Hue dimmer uit. Toch was de opvallendste aankondiging de Hue Wall Switch Module. Dit is een klein apparaat dat je in een bestaande lichtschakelaar monteert. Door dit te doen, maak je de ‘gewone’ schakelaar slim. Hierdoor heb je geen aparte Hue schakelaars meer nodig om de smart verlichting met een lichtknop te bedienen. Via de Hue app stel je de module in en koppel je er lichtscènes aan.

Nobi slimme zorglamp

Nobi zorglamp

De Antwerpse start-up Nobi introduceert een slimme lamp die hulp biedt aan alleenstaande ouderen. Deze plafondlamp met speaker registreert het als iemand in de kamer valt en schakelt waar nodig familie of hulpdiensten in. Via de lamp communiceer je rechtstreeks met de oudere in kwestie. Bovendien opent de lamp bij noodsituaties de voordeur voor hulpverleners. De Nobi heeft ook andere handige functies. Zo controleert het apparaat de luchtkwaliteit, waarschuwt hij bij inbraak en heeft hij een ingebouwde rookmelder.

LG InstaView ThinQ koelkast

LG InstaView ThinQ

Ze bestaan al een tijdje: koelkasten met touchbediening en slimme functies, zoals het tonen van je agenda of boodschappenlijst. De nieuwste InstaView ThinQ koelkast van LG doet hier een schepje bovenop. Dit apparaat herkent namelijk je stem, waardoor je hem met spraakbediening opent als je beide handen vol hebt. Via de bluetooth speakers aan de bovenzijde speel je jouw favoriete muziek af.

Samsung JetBot 90 AI+ robotstofzuiger

Samsung JetBot 90 AI+

De Samsung JetBot 90 AI+ is een robotstofzuiger die op een slimme manier om voorwerpen heen rijdt. Dankzij 3D sensoren herkent deze stofzuiger objecten, zodat hij bijvoorbeeld stroomkabels of het speelgoed van je kind vermijdt. De JetBot 90 AI+ maakt zelf een plattegrond van de kamer en leegt zichzelf na een schoonmaakbeurt. Via de ingebouwde camera houd je op afstand jouw huiskamer in de gaten. Zo zorgt de stofzuiger voor een schoon huis en voor meer veiligheid.

Alarm.com coronaproof deurbel

Alarm.com deurbel

Veel bedrijven bedenken slimme oplossingen die inspelen op corona. Zo meet de Ettie deurbel de lichaamstemperatuur van je bezoekers. Alarm.com bedacht een slimme deurbel waarbij je niet hoeft aan te bellen. Tekst op de deurbel vertelt bezoekers om op de deurmat te stappen. Vervolgens herkent de camera dat er iemand voor de deur staat. Je hoeft dus geen drukknop aan te raken met je vingers. Op deze manier voorkomen deze deurbel en de bijbehorende deurmat virusverspreiding.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen