The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gijs

Daag jezelf uit met bewegingsdoelen op Apple Watch

Apple Watch daagt je elke dag opnieuw uit meer te bewegen. Natuurlijk ren je niet elke dag een halve marathon. Op dagen dat je wat minder beweegt, stel je gemakkelijk jouw bewegingsdoel naar beneden bij. Ook stel jij je doelen naar boven bij wanneer je 's avonds naar de sportschool gaat. Als je dat niet doet, haal je het doel wel erg makkelijk. Dan is de uitdaging weg. Hier lees je hoe je bewegingsdoelen aanpast en jezelf blijft uitdagen.

Bewegingsdoel wijzigen

Bewegingsdoel Apple Watch

Om jezelf uit te dagen of soms juist af te remmen, stel je jouw bewegingsdoel bij.

  • Open de app Activiteit op je Apple Watch.
  • Druk vervolgens wat harder op het scherm.
  • Tik op Wijzig bewegingsdoel.
  • Pas het aantal calorieën aan.
  • Om de wijziging op te slaan, klik je op Werk bij.

Het nut van bewegingsdoelen bijstellen

Bewegingsdoel Apple Watch

De activiteitsringen werken écht motiverend om meer te bewegen. Op dagen dat je naar de sportschool gaat, stel je een hoger doel in dan op dagen waarop je niet sport. Op deze dagen stel je zo alsnog een doel in dat je niet haalt met bankhangen. Zo neem je misschien vaker de trap en kom je toch aan je dagelijkse hoeveelheid beweging.

Medailles

Medailles Apple Watch activiteit

Niet alleen de ringen vol maken zorgt voor motivatie. Doordat je beweegt, verdien je namelijk ook medailles. Zo krijg je bijvoorbeeld medailles wanneer je persoonlijke records breekt of wanneer je een ring meerdere keren vol maakt. Deze medailles vind je terug in de digitale prijzenkast in de app Activiteit op je iPhone. Je wilt natuurlijk een prijzenkast die uitpuilt van de medailles. Om dit voor elkaar te krijgen, sport en beweeg je steeds meer.

Weekoverzicht

Weekoverzicht Apple Watch activiteit

Elke maandagochtend ontvang je een weekoverzicht van je activiteit van de afgelopen week. Op basis van jouw activiteit in de afgelopen week stelt Apple Watch een nieuw bewegingsdoel voor. Deze stel je gemakkelijk in. Heb je veel gesport in de vorige week? Dan stelt Apple Watch een hoger bewegingsdoel voor. Hierdoor word je uitgedaagd steeds een stapje extra te zetten.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.047 beoordelingen