The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Daag jezelf uit met bewegingsdoelen op Apple Watch

Apple Watch daagt je elke dag opnieuw uit meer te bewegen. Dat is handig als je thuis werkt of een baan hebt waarbij je veel zit. Op dagen dat je wat minder beweegt, stel je gemakkelijk jouw bewegingsdoel naar beneden bij. Ook stel jij je doelen naar boven bij wanneer je 's avonds naar de sportschool gaat. Als je dat niet doet, haal je het doel wel erg makkelijk. Dan is de uitdaging weg. Hier lees je hoe je bewegingsdoelen aanpast en jezelf blijft uitdagen.

Bewegingsdoel wijzigen

Bewegingsdoel Apple Watch

Op basis van jouw gegevens bepaalt Apple Watch een bewegingsdoel voor je. Dit bewegingsdoel is een aantal calorieën dat je per dag moet verbranden.

Om jezelf uit te dagen of soms juist af te remmen, stel je jouw bewegingsdoel bij.

  • Open de app Activiteit op je Apple Watch.
  • Druk vervolgens wat harder op het scherm.
  • Tik op Wijzig bewegingsdoel.
  • Pas het aantal calorieën aan.
  • Om de wijziging op te slaan, klik je op Werk bij.

Het nut van bewegingsdoelen bijstellen

Bewegingsdoel Apple Watch

De activiteitsringen motiveren je om meer te bewegen. Om gemotiveerd te blijven, moet je bewegingsdoel meebewegen met jouw eigen beweging. Op dagen dat je naar de sportschool gaat, stel je een hoger doel in dan op dagen waarop je niet sport. Op dagen dat je niet sport, stel je een doel in dat je niet haalt met alleen maar bankhangen. Je doet dan misschien een extra wandeling in je pauze. Zo kom je toch aan je dagelijkse hoeveelheid beweging.

Medailles

Medailles Apple Watch activiteit

Niet alleen de ringen vol maken zorgt voor motivatie. Doordat je beweegt, verdien je namelijk ook medailles. Zo krijg je bijvoorbeeld medailles wanneer je persoonlijke records breekt of wanneer je een ring meerdere keren vol maakt. Deze medailles vind je terug in de digitale prijzenkast in de app Conditie op je iPhone. Je wil natuurlijk een prijzenkast die uitpuilt van de medailles. Om dit voor elkaar te krijgen, sport en beweeg je steeds meer.

Weekoverzicht

Weekoverzicht Apple Watch activiteit

Elke maandagochtend ontvang je een weekoverzicht van je activiteit van de afgelopen week. Op basis van die activiteiten stelt Apple Watch een nieuw bewegingsdoel voor. Kun jij dat nieuwe bewegingsdoel aan, dan hoef je het alleen te accepteren. Heb je veel gesport in de vorige week? Dan stelt Apple Watch een hoger bewegingsdoel voor. Hierdoor word je uitgedaagd steeds een stapje extra te zetten.



© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen