The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Daag jezelf uit met bewegingsdoelen op Apple Watch

Mijn Apple Watch daagt mij elke dag opnieuw uit meer te bewegen. Natuurlijk ren ik niet elke dag een halve marathon. Op dagen dat ik wat minder beweeg, stel ik mijn bewegingsdoel naar beneden bij. Ook stel ik mijn doelen naar boven bij wanneer ik 's avonds naar de sportschool ga. Doe ik dit niet dan haal ik het doel wel erg gemakkelijk en is het geen uitdaging. Hier lees je hoe ik mijn bewegingsdoelen aanpas en mezelf blijf uitdagen.

Bewegingsdoel wijzigen

Om mezelf uit te dagen of soms juist af te remmen, stel ik regelmatig mijn bewegingsdoel bij.

  • Ik open de app Activiteit op mijn Apple Watch.
  • Vervolgens druk ik hard op het scherm
  • Nu tik ik op Wijzig bewegingsdoel.
  • Ik pas het aantal calorieën aan.
  • Om de wijziging op te slaan, klik ik op Werk bij.

Het nut van mijn bewegingsdoel bijstellen

Nu ik een tijdje in het bezit ben van Apple Watch merk ik dat de ringen mij écht motiveren om te bewegen. Op dagen dat ik naar de sportschool ga, stel ik een hoger doel in dan op dagen waarop ik niet sport. Op deze dagen stel ik alsnog een doel in dat ik niet haal met op mijn luie reet zitten. Zo neem ik vaker de trap en loop ik naar het station in plaats van de bus te pakken.

Medailles

Niet alleen de ringen vol maken zorgt bij mij voor motivatie. Doordat ik beweeg, verdien ik namelijk ook medailles. Zo krijg ik bijvoorbeeld medailles wanneer ik persoonlijke records breek of wanneer ik een ring meerdere keren vol maak. Deze medailles vind ik terug in de digitale prijzenkast in de app Activiteit op mijn iPhone. Ik wil natuurlijk een prijzenkast die uitpuilt van de medailles. Om dit voor elkaar te krijgen, sport en beweeg ik steeds meer.

Weekoverzicht

Elke maandagochtend ontvang ik een weekoverzicht van mijn activiteit van de afgelopen week. Op basis van mijn activiteit in de afgelopen week stelt Apple Watch een nieuw bewegingsdoel voor. Deze stel ik direct in. Heb ik veel gesport in de vorige week? Dan stelt Apple Watch een hoger bewegingsdoel voor. Hierdoor word ik uitgedaagd steeds een stapje extra te zetten.

Gijs
Artikel van:
Gijs Apple specialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.413 beoordelingen