The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat zijn de meest populaire hardloop apps?

Met een hardloop app haal je het maximale uit je sporthorloge. Op alle apps analyseer je na afloop je prestaties aan de hand van de gegevens die jouw horloge heeft gemeten. Daarnaast bieden sommige apps nog andere, handige functies. In dit artikel vertellen we wat de populairste hardloop apps zijn en wat deze apps te bieden hebben.

Strava

Strava app

Strava is een app die zich vooral richt op de community. Uiteraard houd je in eerste instantie je eigen gegevens bij en analyseer je die na afloop. Verder deel je jouw prestaties en foto's die je onderweg maakt met je vrienden en andere gebruikers op Strava. De app bewaart de routes die jij en andere gebruikers hebben gelopen. Op die manier daag je jezelf uit om de snelste tijd neer te zetten in het rondje om de plas. Je download de Strava app niet op elk horloge. Controleer daarom goed of jouw horloge geschikt is voor de Strava app.

Runkeeper

Runkeeper app

Na je training analyseer je de gegevens die jouw horloge heeft gemeten in de Runkeeper app. Onderweg ben je volledig op de hoogte van je training zonder steeds op je horloge te kijken. Runkeeper geeft namelijk gesproken meldingen over bijvoorbeeld je afstand en snelheid. Verder houdt de app je gemotiveerd. Stel een doel in (bijvoorbeeld een 5 kilometer loop of een marathon) en de Runkeeper app stuurt je een melding als het tijd is om te trainen. Kies voor de betaalde versie en je ontvangt op maat gemaakte trainingsschema's.

Fitbit App

Fitbit app

De Fitbit App is speciaal gemaakt voor horloges en activity trackers van Fitbit. De Fitbit app richt zich, net als de horloges, niet alleen op het sporten, maar op je algemene gezondheid. Je analyseert in de app dus niet alleen je training, maar ook je nachtrust en dagelijkse beweging. In de Exercise kalender zie je automatisch op welke dagen je getraind hebt. Zo zie je in één oogopslag of je op schema loopt. Verder houdt de app je ook gemotiveerd. Je deelt je prestaties namelijk met vrienden en andere gebruikers.

Polar Flow

Polar Flow app

De Polar Flow app werkt samen met horloges van Polar. Met behulp van de seizoensplanner maak je een trainingsschema voor een heel jaar. Zo werk je uitgebreid toe naar je doel. Je verstuurt dit plan naar je horloge, dat je tijdens je training live begeleidt. Hierdoor benut je elke trainingsronde optimaal. Na afloop analyseer je jouw prestaties in het automatische trainingsdagboek en pas je eventueel je schema aan. Deel je prestaties met vrienden of synchroniseer je gegevens met andere apps zoals Strava.

Garmin Connect

Garmin Connect app

De Garmin Connect app is speciaal ontwikkeld voor horloges van Garmin. In de app stel je thuis een trainingsschema op en je verstuurt het naar je horloge. Zo weet je ook tijdens je training wat je te doen staat. Wanneer je geen verstand hebt van trainingsschema's, stelt Garmin Coach een plan voor je op. Dit plan past zich automatisch aan naar je prestaties. Hierdoor train je nooit op een te hoog of te laag niveau. Verder ga je samen met vrienden of andere gebruikers sportieve uitdagingen aan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.773 beoordelingen