The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Dit worden de tv trends van 2019

In de eerste week van januari vindt de CES in Las Vegas plaats. Tijdens deze beurs laten belangrijke tv fabrikanten hun laatste ontwikkelingen zien. Hierdoor weten we wat we later dit jaar kunnen verwachten qua schermtechnieken en designs. Ik heb de interessantste berichten verzameld.

MicroLED

Microled

Bij een MicroLED scherm bestaan de pixels uit kleine led lampen die individueel oplichten. Hierdoor heeft de tv geen achtergrondverlichting, wat een hoge helderheid en diepe zwartwaarden oplevert. Doordat het materiaal organisch is, heb je geen last van inbranden. In 2018 introduceerde Samsung al een 146 inch grote MicroLED tv, genaamd The Wall. Door de introductie van een 75 inch MicroLED 4K tv lijkt er dit jaar ook een model voor je woonkamer te komen.

OLED 8K

OLED 8K

LG brengt een OLED tv uit die de 8K resolutie ondersteunt. Deze resolutie is 4 keer scherper dan 4K. Een van de getoonde modellen is een 88 inch model met de Crystal Sound Screen technologie. Dit betekent dat het scherm als speaker functioneert, zoals we kennen van de Sony AF serie. Vergeleken met de AF bevat het scherm geen 3.1, maar een 3.2.2 kanaals audiosysteem en Dolby Atmos ondersteuning. Dit systeem levert een ruimtelijk virtual surround geluid.

Meer spraakbediening

Spraakbediening

Apparaten worden steeds slimmer, van je verlichting tot je thermostaat. Daarom is het voor tv fabrikanten een logische keuze om tv's met diverse spraakassistenten uit te rusten. Zo heeft Samsung aangekondigd dat de smart tv's uit 2019 Google Assistant en Alexa ondersteunen. Om de functie te gebruiken, heb je wel een Amazon Echo of Google Home nodig.

HDMI 2.1

HDMI 2.1

Naar verwachting beschikken vooral de topmodellen uit 2019 over HDMI 2.1. Deze versie is de opvolger van HDMI 2.0 en verwerkt tot 48 Gbps in plaats van 18 Gbps. Dit is onder andere nodig voor het versturen van 50 Hertz 8K signalen of 4K signalen met een beeldverversing van 100 Hertz. Ook het geluid profiteert van HDMI 2.1. Deze versie is bijvoorbeeld geschikt voor HDMI eARC. Hiermee stuur je hoge kwaliteit audio van bijvoorbeeld Dolby Atmos zonder kwaliteitsverlies door van je tv naar een soundbar.

QLED lifestyle tv's

QLED lifestyle

In 2019 worden de nieuwe The Frame en Serif lifestyle tv’s van Samsung uitgerust met een QLED scherm. Hierdoor geniet je zowel van heldere en kleurrijke beelden als van een stijlvol ontwerp. De slanke The Frame hang je als een fotolijst aan de wand. Wanneer je geen tv kijkt, bekijk je foto’s of kunstwerken op het scherm. De Serif is ontworpen als luxe meubelstuk, waardoor hij naadloos opgaat in je interieur.

Philips The One

Philips The One PUS7304

De Philips The One tv, ook bekend als de PUS7304, moet dit jaar de interessantste tv in het middensegment worden. Philips heeft deze televisie uitgerust met onder andere een 4K scherm, driezijdig Ambilight, Google Assistant, Amazon Alexa en ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10+ en Dolby Atmos. Naar verluidt komt deze tv voor minder dan € 900,- op de markt. Dit maakt het toestel interessant voor iedereen die de beste specificaties wil, maar een beperkt budget heeft.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.047 beoordelingen