The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Dit worden de tv trends van 2020

Ieder jaar komen tv fabrikanten met interessante nieuwe ontwikkelingen voor hun producten. Een gedeelte van deze ontwikkelingen worden tentoongesteld op de IFA in Berlijn, de grootste techbeurs in Europa. Hieronder lees je meer over alles wat er tijdens deze beurs voorbij is gekomen.

Gezien op de IFA

In de video hiernaast zie je meer van de tv trends op de IFA.

8K OLED

8K OLED televisie

LG brengt dit jaar nog de eerste 8K OLED televisie op de markt. De tv heeft een formaat van 88 inch en wordt in meerdere landen gelanceerd. Met de tweede generatie Alpha-processor ingebouwd wordt niet alleen de beeld- en geluidskwaliteit verbeterd, maar analyseert en reageert het ook op de omgeving. Zo zorgt de tv voor de perfecte helderheid wanneer er natuurlicht de kamer binnenvalt. Ook ondersteunt de tv Dolby Atmos, waarmee je naar een realistisch surround geluid luistert.

55 inch 8K televisie

55 inch 8K televisie

Met de intrede van 8K werden er alleen televisies op de markt gebracht met de resolutie van 65 inch of groter. Met deze grotere formaten komt 8K perfect tot z’n recht, maar voor de consument was het grote formaat plus de nieuwe technologie nog onbetaalbaar. Vandaar dat Samsung een 55 inch 8K televisie op de markt heeft gebracht. Het prijskaartje blijft fors, maar met dit formaat probeert Samsung als eerste de hoge resolutie in de woonkamer van de consument te krijgen.

Transparant OLED scherm

Transparant OLED scherm

Op het gebied van innovatie weet Panasonic dit jaar te imponeren met een transparant OLED scherm. De televisie bestaat uit een houten behuizing met daarin iets wat lijkt op een glasplaat, waardoor hij helemaal opgaat in menig leefruimte. Wanneer je de televisie aanzet krijg je de beeldkwaliteit die je gewend bent van een OLED scherm. En ondanks de doorzichtige glasplaat, weet de televisie een aardige zwart tint te leveren dankzij de LCD shutter layer.

Oprolbare OLED televisie

Oprolbaar OLED scherm

Oprolbare telefoons, oprolbare tablets en nu ook oprolbare OLED televisies. Het type scherm staat niet alleen bekend om de fantastische kleuren, maar ook om de flexibiliteit. Zoals je kan zien in de video, bestaat de televisie uit een kastje met daarin het scherm. Je drukt op een knop en de televisie rolt omhoog. De toekomst van tv kijken.

Televisie plus soundbar

Televisie met soundbar

De combinatie van een prachtige beeldkwaliteit met een imponerend geluid is iets wat indruk moet maken. Dat is dan ook wat Philips wil met de 2 nieuwe vlaggenschepen: de Philips OLED984 en OLED 934. De televisie beschikt over Dolby Vision en de Bowers & Wilkins soundbar over Dolby Atmos. Dit samen zorgt voor de bioscoopervaring bij jou in de woonkamer.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.402 beoordelingen