The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marijn

Waarom krijg je 2 energielabels bij je wijnklimaatkast?

Sinds 1 maart 2021 geldt er een nieuw energielabel en deze bepaalt de energiezuinigheid van een apparaat met de klassen A tot en met G. In de periode daarvoor kreeg je 2 energielabels bij je nieuwe wijnklimaatkast. We leggen je op deze pagina uit wat dit voor jou betekent.

Huidig energielabel

Het oude energielabel is in 2012 opgemaakt. Deze loopt van de klasse A+++ tot en met D. Tegenwoordig zorgen nieuwe, energiezuinige technieken ervoor dat veel producten boven de A+++ klasse uitkomen. Daarom heeft de Europese Unie een nieuw energielabel geïntroduceerd sinds 1 maart 2021. In de periode daarvoor kreeg je het oude energielabel ook mee bij je nieuwe aankoop.

Belangrijkste veranderingen

Belangrijkste veranderingen

Je nieuwe wijnklimaatkast scoort veel lager op het nieuwe energielabel dan op het label uit 2012. Dit komt door de strengere eisen die de Europese Unie aan het testproces heeft gesteld. Hierdoor verandert de energieklasse en krijg jij een beter beeld over de energiezuinigheid van de wijnklimaatkast.

Vernieuwde lay-out

Vernieuwde lay-out

Wat direct opvalt aan het nieuwe energielabel, is de opmaak hiervan. De pictogrammen zijn anders en het geluidsniveau lees je in klassen af. Rechts bovenin zit een QR code. Wanneer je deze met je telefoon scant, kom je in de database van de Europese Unie terecht. Hierin vind je de technische specificaties van je klimaatkast.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.793 beoordelingen