The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giorgos

Wat zijn de voordelen van een dunne schermrand rond je monitor?

De schermrand, ook wel bezel genoemd, van je monitor heeft vele functies, waaronder het beschermen van je paneel. Een dunne schermrand gaat nog verder. Wanneer je een tweede monitor erbij neemt, wil je geen last hebben van de dikke rand in het midden. Wat de voordelen van een dunne schermrand zijn, leggen wij je in dit artikel uit.

Wat doet de schermrand?

De schermrand van een monitor voorkomt barsten in het scherm

De schermrand is simpel gezegd de grens tussen het scherm en het frame van de monitor. Deze rand biedt verschillende voordelen. Zo werkt het als een extra stootkussen bij ongelukken. Zonder een rand, hoe dun deze ook is, breekt het schermpaneel. Daarnaast elimineert de schermrand afleidingen rondom het scherm, door de achtergrond te neutraliseren. Zo zie je de grenzen van je scherm en weet je waar deze eindigt.

Wat is een dunne schermrand?

Monitoren met dunne schermranden van onder de 10 millimeter

Bij een schermrand denk je waarschijnlijk aan dikke balken rond een monitor. Tegenwoordig zijn er veel monitoren die een rand van slechts 5 of 8 millimeter hebben. De schermranden zijn verkleind om de schermruimte te vergroten. Zo bieden de schermranden nog steeds bescherming, maar zijn ze fysiek minder aanwezig. Een schermrand wordt officieel dun genoemd vanaf een breedte onder de 10 millimeter.

Wat zijn de voordelen van een dunne schermrand?

Met dunne schermranden creëer je eenvoudig een twee schermen setup

Een dunne schermrand heeft verschillende voordelen. De monitor ziet er strakker uit, maar de rand leidt ook minder af. Een dikke rand zie je eerder en is na verloop van tijd net zo afleidend als wat er achter de monitor gebeurt. Dunne schermranden zie je nauwelijks, maar geven nog steeds een goede grens aan van waar het scherm stopt. Het grootste voordeel is dat deze monitoren minder ruimte innemen. Je plaatst bijvoorbeeld eenvoudig 2 of meer schermen met een dunne schermrand naast elkaar.

Een dual setup bouwen

Specialist aan het werk met 2 schermen naast elkaar

Met een dunne schremrand creëer je eenvoudig een setup met 2 of meer monitoren. Een dual setup geeft je meer schermruimte, waardoor je meer vensters en tabbladen naast elkaar opent. Wil je nog meer ruimte? Denk dan aan een triple setup. Door de dunne bezel heb je geen last van een dikke streep in het midden en wordt ook daisy chaining makkelijk. Wil je meer voordelen weten? Klik dan op het onderstaande adviesartikel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen