The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Met welke hometrainer functies bouw je jouw conditie op?

Wanneer je zoekt naar een hometrainer om je conditie te verbeteren, heb je een apparaat met bepaalde eigenschappen nodig. Niet iedere hometrainer is namelijk even geschikt. Er zijn bepaalde functies die voor het opbouwen van conditie zeer geschikt zijn. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste hometrainer, zet ik de belangrijkste functies voor je op een rijtje.

Hartslagmeting op het display

Hartslagmeting hometrainer

Wanneer je traint op hartslag, kun je de trainingsintensiteit goed monitoren. Zo train je zeer gecontroleerd. Per hartslagzone zijn de resultaten van je training verschillend. Zo gaat je conditie snel vooruit wanneer je op 70 tot 80% van je maximale hartslag traint. Kies daarom voor een hometrainer die je hartslag meet en dit ook duidelijk weergeeft op het scherm. Je hebt dan geen losse hartslagband nodig om je hartslag in de gaten te houden.

Hartslagprogramma’s

Hartslagprogramma's hometrainer

Niet iedere hometrainer met hartslagmeter heeft ook trainingsprogramma’s gebaseerd op hartslag. Zonder hartslagprogramma op het apparaat moet je zelf de hartslagzone monitoren. Een hartslagprogramma helpt de gebruiker om in een bepaalde hartslagzone te trainen, omdat het mogelijk is om een streefhartslag in te stellen. Wanneer je wat meer te besteden hebt, is het daarom nuttig om een hometrainer met hartslagprogramma’s te kiezen.

Koppelbaar met apps

Koppelbaar met apps hometrainer

Voor het effectief verbeteren van je conditie, is een hometrainer met bluetooth connectiviteit interessant. Deze apparaten koppel je aan een mobiele applicatie, die je op je telefoon of tablet gebruikt. Sommige apps bieden interactieve trainingsmogelijkheden, andere apps tonen alleen de progressie die je bij het trainen boekt. Wanneer je bewust bezig bent met het verbeteren van je conditie en uithoudingsvermogen, kies je dus voor een hometrainer met koppelbare applicatie.

Ergometer

Ergometer hometrainer

Een hometrainer met ergometer meet het vermogen dat je trapt, uitgedrukt in wattage. Wanneer je voordat je gaat trainen een specifiek wattage bepaalt, train je zeer gericht op vermogen. Omdat een ergometer zo gericht meet, zijn je trainingsgegevens op het scherm nauwkeuriger. Zo weet je veel beter wat je calorieverbruik is, maar train je ook gerichter om je conditie te verbeteren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.590 beoordelingen