The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Richard

Wat zijn de verschillen tussen WD schijven?

Western Digital (WD) is een grote fabrikant op het gebied van interne harde schijven. Voor elk gebruiksdoel heeft WD een speciale schijf ontwikkeld. Zo zijn er schijven die geschikt zijn voor je NAS, het vergroten van de opslagcapaciteit van je desktop of laptop of voor het opslaan van bewakingsbeelden. WD heeft elk type schijf ingedeeld in verschillende kleuren. Zo weet je direct welke je nodig hebt voor jouw apparaat.

Een WD schijf voor verschillende situaties

Red Red Pro Black Blue Purple Gold
Wil je een basisschijf voor dagelijks gebruik? Ja Nee Nee Ja Nee Nee
Wil je de schijf dag en nacht gebruiken? Ja Ja Nee Nee Ja Ja
Wil je de schijf in een RAID-opstelling gebruiken? Ja Ja Nee Nee Ja Ja
Wil je een groot cachegeheugen om snel bestanden te laden? Nee Ja Ja Nee Ja Ja
Wil je een schijf die een hoge workload aankan? Nee Ja Nee Nee Ja Ja
Wil je een schijf met 5 jaar garantie? Nee Ja Ja Nee Nee Ja

Welke WD schijf kies jij?

Ben je eruit welke WD interne harde schijf voor jou geschikt is?

Red voor je NAS

WD Red

De interne harde schijven uit de Red serie zijn speciaal gemaakt voor gebruik in NAS. Ze werken namelijk 24 uur per dag in een RAID-opstelling tot maximaal 8 schijven. Daarnaast verbruiken ze minder stroom, waardoor de temperatuur lager is en je schijf langer meegaat. Bovendien zorgt de 3D Active Balance Plus technologie ervoor dat je schijf minder trilt en dus stiller is. Dankzij de foutherstelcontrole maakt je schijf minder schrijffoutjes als je een RAID-opstelling gebruikt, hierdoor blijft je data veilig en onbeschadigd.

Red Pro voor je NAS

WD Red Pro

Naast de Red serie biedt WD ook de geavanceerdere Pro variant aan. De Red Pro is geschikt voor zakelijk gebruik doordat hij extra functionaliteiten heeft. Zo werkt hij namelijk in een RAID-opstelling tot maximaal 16 schijven samen, dat is acht meer dan de normale Red uitvoering. Bovendien verminderen extra schoksensoren nog beter trillingen. WD geeft een extra lange garantie van 5 jaar op de Red Pro schijven.

Blue voor extra opslagruimte van je desktop en laptop

WD Blue

De reeks WD Blue interne harde schijven zijn voornamelijk geschikt om de opslagcapaciteit van je desktop of laptop uit te breiden. Deze zijn geoptimaliseerd voor dagelijkse computertaken en de opslag van allerlei bestanden zoals films, video's, muziek en programmabestanden. De NoTouch Ramp Load technologie haalt de schrijfkop weg van het schijfoppervlak op het moment dat hij niet in gebruik is, daardoor slijt je schijf minder en gaat hij langer mee. Haal je een nieuwe WD Blue schijf in huis, dan zet je eenvoudig je oude gegevens op je nieuwe schijf via de WD kloon- en backupsoftware.

Black voor krachtige desktops en laptops

WD Black

Voor gamers en creatieve professionals die regelmatig foto- en videobewerkingssoftware gebruiken of grafisch intensieve games spelen, biedt WD: de Black serie. De dual-core processor verdubbelt de verwerkingskracht om bestanden te laden. Daarnaast hebben modellen vanaf 5 TB 128 MB aan cachegeheugen om veelgebruikte bestanden sneller te laden. Extra ingebouwde sensoren verminderen trillingen waardoor je schijf stabieler is en langer meegaat. Dankzij WD's software kloon je jouw game- en mediacollecties naar je nieuwe Black schijf. Deze reeks heeft een extra lange garantie van 5 jaar.

Purple voor beveiligingsopslag

WD Purple

De opslag van beveiligingsvideo's vraagt om een krachtige interne harde schijf. De Purple lijn is speciaal geproduceerd om bewakingsbeelden op te slaan. De schijf werkt 24 uur per dag in een RAID-opstelling tot maximaal 8 schijven. Daarbij sluit je wel tot 64 ip-camera's tegelijkertijd aan. Bovendien gaan Purple schijven lang mee dankzij de workload van 180 TB per jaar. Daarnaast zorgt IntelliSeek, waarmee de schrijf- en leessnelheid van de schijf varieert, voor lagere temperaturen. WD's AllFrame technologie zorgt voor minder framedrops en pixelfouten, zodat je geen seconde aan beeldmateriaal mist. Al je huidige video's neem je mee naar je nieuwe Purple schijf via WD's kloon- en backupsoftware.

Gold voor datacenters

WD Gold

De opslag van gegevens in een datacenter vraagt om een duurzame interne harde schijf die nauwkeurig leest en schrijft. Daarvoor is de Gold serie ontwikkeld. Deze schijven functioneren dag en nacht, het hele jaar door in een RAID-opstelling. Bovendien kunnen WD Gold schijven belast worden met een workload van 550 TB per jaar. Daarnaast hebben ze een hoge schrijf- en leessnelheid van 7200 rpm en een ruim cachegeheugen van ten minste 128 MB, waardoor je veelgebruikte data snel laadt. Dankzij Dual Actuator technologie blijft de schijf precies op zijn plaats bij trillingen, waardoor hij langer meegaat. Bovendien levert WD dag en nacht productondersteuning als je een Gold schijf koopt.

Richard
Artikel van:
Richard
Opslagspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 34.023 beoordelingen