The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Nadie

Welke stofzuiger is het beste voor mij?

Het huis ligt vol stof en daar wil je van af. Er zijn verschillende typen stofzuigers, maar je weet nog niet precies welke stofzuiger je moet kopen. Je hebt de keuze uit stofzuigers met of zonder zak, steelstofzuigers en robotstofzuigers. In dit artikel vertel ik je waar je de typen stofzuigers voor gebruikt.

In het kort

Voordat je jouw keuze voor een nieuwe stofzuiger maakt is het belangrijk om te weten dat het één het ander niet uitsluit. Zo zijn steelstofzuigers in de basis meer geschikt voor kleine appartementen en als 'voor erbij', maar kan een steelstofzuiger met hoge accuduur prima volstaan in een groot huishouden. In sommige gevallen kan hij zelfs dienen als vervanging van je sledestofzuiger. We vertellen je er alles over.

Traditionele stofzuiger

Stofzuigers met en zonder zak

Traditionele stofzuigers, ook wel bekend als sledestofzuigers, zijn er in 2 varianten: met en zonder zak. Stofzuigers met zak hebben een grote opvangcapaciteit en de stofzak dient ook als een extra filter. Hierdoor is de heruitstoot van stof laag, en is een stofzuiger met zak geschikt voor mensen met allergieën. Een zakloze stofzuiger doet afhankelijk van het model niet onder voor de prestaties van een stofzuiger met zak. Een groot voordeel hieraan is dat je nooit meer stofzakken in huis hoeft te halen.

Steelstofzuiger

Steelstofzuigers

Omdat een steelstofzuiger draadloos is, heb je veel bewegingsvrijheid en gebruik je hem gemakkelijk voor de kleinere schoonmaakklusjes. Maar er zijn ook steelstofzuigers die jouw klassieke stofzuiger kunnen vervangen. Deze modellen beschikken dan over een bovengemiddelde accuduur, goede zuigkracht en meerdere opzetstukken.

Robotstofzuiger

Robotstofzuigers

Houd je niet van stofzuigen? Een robotstofzuiger maakt het je gemakkelijk. De verschillen tussen robotstofzuigers zijn groot. Zo zijn sommige robots een kleine aanvulling op het huishouden en houden andere robotstofzuigers de vloer helemaal schoon. Houd er wel rekening mee dan een robotstofzuiger nooit een klassieke stofzuiger helemaal vervangt. Het stofzuigen van de plinten of de traptreden kan een robot niet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.416 beoordelingen