The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marloes

Welke boormachine is geschikt voor de af-en-toe klusser?

Naast de professional en de fanatieke doe-het-zelver onderscheiden wij nog een type gebruiker van boormachines: de af-en-toe klusser. De naam zegt het al, de boormachines in deze categorie zijn geschikt voor de klusser die zo af en toe wat lichte klussen in en om het huis uitvoert. Ook al is het maar voor sporadisch gebruik, het is wel zo handig als je een eigen boormachine in de schuur hebt liggen, toch? Of jij je kunt vinden in de typering 'af-en-toe klusser' en wat voor boormachine daar dan het beste bij past, wordt duidelijk na het lezen van dit artikel.

Wie is dat dan?

Wie is de af-en-toe klusser?

De af-en-toe klusser is iemand die, hoe toepasselijk, af en toe klust. Denk aan de student die op kamers gaat en graag een eigen basisset gereedschap bij de hand heeft om zijn bureau of bed in elkaar te schroeven. Of het jonge stel dat gaat verhuizen en er niet aan ontkomt wat gereedschap ter hand te nemen om het huis op te leuken en in te richten. Er zullen toch gordijnen, een kruiden-of handdoekenrek en plankjes opgehangen moeten worden om het helemaal af te maken. De af-en-toe klusser heeft zeker niet automatisch 2 linkerhanden, maar ziet klussen ook niet direct als hobby. Het is simpelweg wel gemakkelijk om niet voor ieder te maken boorgat bij die aardige buurman aan te kloppen of je zijn boormachine mag lenen.

Eigenschappen van de boormachine

Eigenschappen boormachine af-en-toe klusser

De boormachine moet krachtig genoeg zijn om kleine en gemiddelde gaten tot 30 millimeter te maken; groter is niet per se nodig. Om 's wat meubilair of andere werkstukken in elkaar te schroeven, is een maximale koppel tot 54 Nm voldoende. Vaak is de boormachine voorzien van boorgatverlichting, om het de af-en-toe klusser met weinig ervaring wat gemakkelijker te maken. Op het gebied van stroomvoorziening is een lichte accu tot 1,5 Ah genoeg. Meer kan natuurlijk altijd, maar de af-en-toe klusser is nooit zo lang bezig dat de accu helemaal leeg raakt. Tot slot de accessoires. De boormachine voor de af-en-toe klusser wordt vaak geleverd met een set boren, bits, schroeven en pluggen, al dan niet in een handige koffer.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen