The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Marloes

Welke boormachine is geschikt voor de professional?

Professionele boormachines zijn, je raadt het al, geschikt voor de professionele gebruiker. Maar wat we hier precies mee bedoelen, kan wel iets duidelijker dan 'iemand die zijn geld verdient met klussen'. Wie die professional precies is en aan wat voor eisen zijn boormachine moet voldoen, lees je in dit artikel. Zo weet je wat je mag verwachten wanneer een boormachine in de categorie 'professional' valt.

Wie is dat dan?

Professionele gebruiker gereedschap

De professional gebruikt een boormachine om klussen uit te voeren waar hij geld mee verdient. Denk aan de ZZP'er of aannemer met een bus vol gereedschap, of de klusser die in de weekenden wat bijverdient met grootschalige projecten. Hij heeft veel ervaring met uiteenlopende werkzaamheden en ziet in 1 oogopslag wat ervoor nodig is om een deur waterpas te krijgen of welke boor of schroefbit je gebruikt voor welke toepassing. De professional heeft alles binnen handbereik, want hij wil geen kostbare tijd verliezen met het zoeken naar dat ene geschikte boortje. Wat er ook verbouwd, gerenoveerd of opgeknapt moet worden, je kunt het aan de professional overlaten.

Eigenschappen van de boormachine

Eigenschappen professionele boormachine

Professionals gebruiken hun gereedschap intensief en langdurig, dus moet de boormachine ook na het boren van honderden gaten nog nauwkeurig resultaat leveren. Ook als het gereedschap vaak in stoffige werkplaatsen ligt en niet netjes in een koffer op zolder. Daarom zijn ze van duurzamer materiaal gemaakt en kunnen ze tegen een stootje. Tegelijkertijd zijn ze relatief licht van gewicht, zodat het comfortabel werken is. Natuurlijk is ook de kracht van een boormachine van belang. De professional wil met 1 machine zowel precisiewerk uitvoeren, als veel grote boorgaten achter elkaar maken. Daarnaast zijn boormachines voor de professional vaak voorzien van een koolborstelloze motor. Met dit type motor gaat een boormachine langer mee en heeft de accu een hoger rendement. En over de accu gesproken: het laatste wat de professional wil, is met een lege accu komen te staan. Daarom worden deze boormachines vaak met meerdere accu's geleverd, met een hoog amperage (vanaf 2,0 Ah).© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.612 beoordelingen