The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Welke M.2 sleutel SSD heb ik nodig in mijn barebone?

Is jouw barebone of Intel NUC geschikt voor een M.2 SSD, let dan goed op wat voor aansluiting op deze M.2 connector past. In de laatste Intel NUC computers plaats je M.2 SSD's met een M-sleutel.

Wat betekenen de termen B-sleutel en M-sleutel?

Als je een M.2 SSD voor je Intel NUC wilt kopen, zie je al snel dat er verschillende sleutels (of keys) beschikbaar zijn voor een M.2. Deze term slaat op de aansluiting op de M.2 SSD. Deze aansluiting moet overeenkomen met het aansluitpunt voor je M.2 SSD in de Intel NUC. De meeste barebones ondersteunen een M-sleutel, waardoor je bijna alle M.2 SSD's in deze compacte computers plaatst. Bij modellen die gemaakt zijn vóór 2016 moet je de handleiding controleren, want hierbij zijn er modellen die zowel B en M als alleen een B-sleutel ondersteunen.

Welke lengte moet mijn M.2 SSD voor Intel NUC hebben?

M.2 SSD's zijn er in verschillende maten: 2242 tot en met 22110. De eerste 2 cijfers staan hier voor de breedte in millimeters, terwijl de laatste 2 cijfers de lengte aangeven. De meest voorkomende formaten zijn 2242 en 2280. Dit zijn dan ook de M.2 SSD-formaten die je in je NUC plaatst.

Wat doet de tweede M.2-aansluiting in mijn barebone?

In een Intel NUC vind je over het algemeen 2 M.2 aansluitingen. Naast een M.2 met M-sleutel of B-sleutel vind je in de behuizing ook een M.2 met E-sleutel, dit aansluitpunt is niet geschikt voor een SSD. Je gebruikt deze connector, als die al niet gevuld is, bijvoorbeeld voor een uitbreiding van je barebone met wifi en bluetooth.

Uhro
Artikel van:
Uhro Componentenspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.090 beoordelingen