The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

Welke maat buitenkeuken past in jouw tuin?


Wat bepaalt de grootte van een buitenkeuken?

Wat bepaalt de grootte van een buitenkeuken?

Een aantal eigenschappen van een buitenkeuken bepaalt de grootte ervan. Allereerst het aantal branders op de bbq. Zo is een buitenkeuken met 2 branders aanzienlijk kleiner dan een variant met 4 of meer branders. Heeft de bbq geïntegreerde zijtafels? Dan is hij zeker 30 tot 60 centimeter langer dan de varianten zonder werkbladen of zijtafels. Sommige zijtafels zijn inklapbaar, dat scheelt ruimte wanneer je de buitenkeuken opbergt. Een zijtafel waar een zijbrander in zit, is nooit inklapbaar. Houd hier rekening mee wanneer je beslist welke maat buitenkeuken het best in jouw tuin past.

Is je tuin geschikt voor de buitenkeuken?

Is je tuin geschikt voor de buitenkeuken?

Welke maat buitenkeuken het beste in jouw tuin past, bepaal je natuurlijk gewoon lekker zelf. Het enige gegeven is dat je zoveel ruimte nodig hebt als de barbecue groot is. Verder is de keuze aan jou. Prop je een buitenkeuken met 5 branders in je kleine stadstuin? Doen! Liever een compacte buitenkeuken op het terras van je landgoed omdat je toch maar met 2 bent? Ik houd je niet tegen. Let er wel op dat je een stabiele, stevige ondergrond nodig hebt om de buitenkeuken op te zetten. En rol je de bbq na het grillen de schuur in? Dan is het wel zo fijn als je dit niet over het gras hoeft te doen. Het gaat dus niet zozeer om de grootte van je tuin, maar meer om de inrichting ervan.

Dus welke kies je?

Er is geen harde richtlijn voor de ruimte die je moet hebben voor een buitenkeuken. Het ligt er maar net aan hoeveel ruimte je wilt opofferen. Ga dus voor jezelf na hoeveel ruimte je hebt voor de buitenkeuken, waar je hem wilt neerzetten en of je er 1 met of zonder zijtafels en zijbrander wilt. Kies aan de hand daarvan de beste buitenkeuken voor jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.102 beoordelingen