The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Welke MacBook past bij jouw studie?

Apple Macbook is een populaire keuze bij studenten. Voor elke studie is er namelijk wel een geschikt model te vinden. Welke MacBook het beste bij jouw studie past, hangt van verschillende factoren af. Zo gebruik je voor het maken van complexe 3D modellen een andere MacBook dan voor het schrijven van verslagen. We vertellen je hier hoe je de beste MacBook voor jouw studie kiest.

Middelbare scholieren

MacBook voor scholieren

Als middelbare scholier gebruik je jouw Apple MacBook voor het maken van werkstukken, presentaties en samenvattingen. Je gebruikt programma's uit het Microsoft office pakket en met Magister houd je jouw cijfers en rooster in de gaten. In je vrije tijd gebruik je hem om te chatten met je vrienden, je social media bij te houden en films en series te kijken. Omdat jouw MacBook vaak met je meereist, is vooral handzaamheid belangrijk.

Grafische studenten

MacBook grafisch

Je volgt een grafische opleiding en bent veel bezig met programma's als Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator. Dit zijn zware programma's die veel van jouw MacBook vragen. Je kiest daarom een model dat hiertegen opgewassen is. Bovendien is het van belang dat je hem gemakkelijk met je meeneemt, zodat je schooltas niet te zwaar wordt.

Economie studenten

MacBook economie

Op een economische opleiding als bedrijfskunde, communicatie of accountancy houd jij je veel bezig met analyseren. Je maakt tijdens je studie strategie- en marketingplannen en bent veel bezig met data. Programma's als SPSS, Stata en Excel zijn dagelijkse kost voor je. Vaak gebruik je verschillende programma's tegelijkertijd. Kies daarom voor een model met een krachtige processor en voldoende werkgeheugen.

Technische en IT studenten

MacBook technisch

Voor je technische studie heb je een krachtige MacBook nodig. Bij opleidingen als Technische Informatica, Werktuigbouwkunde en Civiele Techniek gebruik je zware grafische programma's als AutoCAD, 3ds Max en Onshape. Jouw MacBook moet dit allemaal soepel kunnen draaien, ook als je een aantal programma's naast elkaar draait. Vooral je processor en werkgeheugen en videokaart zijn hiervoor belangrijk.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.838 beoordelingen