The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Welke schermgrootte heb ik nodig?

Naast de resolutie is de grootte van het scherm waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen waar je op let. Maar welke maat heb je nou echt nodig? Voor thuisgebruik en voor kantoor kies je voor een monitor tussen de 22 inch en 32 inch, afhankelijk van hoever je van je scherm zit.

Grootte en beeldverhouding

Monitoren zijn er van 15,6 inch voor onderweg tot 86 inch als display's in bedrijven en restaurants. Voor thuis wil je hoogstwaarschijnlijk een monitor in een maat die daar tussenin zit. Belangrijk is dat je voordat je een keuze gaat maken precies weet waarvoor je je monitor gaat gebruiken. Gebruik je je monitor thuis of op je werk en zit je op een normale afstand van je scherm, dan kies je voor een scherm van 22 inch tot 27 inch. Deze maten zijn ook geschikt om er twee van naast elkaar op je bureau te plaatsen.

Twee schermen of ultrawide

Wil je liever niet twee losse monitoren naast elkaar plaatsen, maar wel meer ruimte hebben om te werken? Kies dan voor een ultrawide of superultrawide scherm. Die zijn even breed als 1,5 of 2 normale monitoren, zonder de rand in het midden.

Grote schermen

Kies voor een of twee grote schermen als je veel werkruimte nodig hebt. Een scherm van 27 inch is voor de meeste toepassingen groot genoeg. Het voordeel hiervan is dat je meer ruimte hebt voor alles dat je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Daarnaast hoef je niet al te dicht op je scherm te zitten. Het nadeel is dat je wel genoeg ruimte moet hebben op je bureau.

Het belang van een hoge resolutie

Kies je voor een groot scherm, dan is het belangrijk dat je voor een scherm gaat met een hoge resolutie. Als je graag films kijkt of gamet op een hoge resolutie heb je daar plezier van. Maar niet alleen heb je daardoor een scherp beeld, maar ook meer ruimte om op te werken. Je vensters worden kleiner weergegeven, waardoor je er meer kwijt kunt. Door middel van scaling kun je je vensters en menu's eventueel groter maken, zonder dat je scherpte verliest.

Tim
Artikel van:
Tim
Monitorspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.131 beoordelingen