The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Tim

Welke schermgrootte heb je nodig?

Naast de resolutie is de grootte van een monitor waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen waar je op let. Maar welk formaat heb je nou echt nodig? Voor thuisgebruik en voor kantoor kies je voor een monitor tussen de 22 inch en 32 inch, afhankelijk van hoever je van je scherm zit.

Grootte en beeldverhouding

2 monitoren naast elkaar

Monitoren zijn er van 15,6 inch voor onderweg tot 86 inch als display's in bedrijven en restaurants. Voor thuis wil je een monitor in een maat die daar tussenin zit. Belangrijk is om te bedenken waarvoor je je monitor gaat gebruiken. Gebruik je je monitor op een vaste plek en zit je er niet te ver vandaan, kies dan een scherm van 22 inch tot 27 inch. Deze soorten zijn ook geschikt om er 2 van naast elkaar te plaatsen.

Twee schermen of ultrawide

Ultrawide monitor

Wil je liever niet 2 losse monitoren naast elkaar plaatsen, maar wel meer ruimte hebben om te werken? Kies dan voor een ultrawide of superultrawide scherm. Die zijn even breed als 1,5 of 2 normale monitoren, zonder de rand in het midden. Dat oogt wat overzichtelijker.

Grote schermen

2 beeldschermen naast elkaar

Kies voor één of 2 grote schermen als je veel werkruimte nodig hebt. Een scherm van 27 inch is voor de meeste toepassingen groot genoeg. Het voordeel hiervan is dat je meer ruimte hebt voor alles dat je nodig hebt om je werk te doen. Daarnaast hoef je niet al te dicht op je scherm te zitten. Het nadeel is dat je wel genoeg ruimte moet hebben op je bureau.

Het belang van een hoge resolutie

Scherm met hoge resolutie

Kies je voor een groot scherm, dan is het belangrijk dat je voor een scherm gaat met een hoge resolutie. Als je graag films kijkt of gamet op een hoge resolutie heb je daar plezier van. Niet alleen heb je daardoor een scherp beeld, maar ook heb je meer ruimte om op te werken. Je vensters tonen kleiner, waardoor je er meer naast elkaar plaatst. Door middel van scaling maak je vensters eventueel groter zonder dat je scherpte verliest.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen