The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Leonie

Barbecueën in de tuin: wat moet en wat mag

Mocht je je afvragen wat de leukste, beste en meeste veilige manier is om in de tuin te barbecueën, dan geef ik je graag wat tips. Handig voor wanneer je voor het eerst in je tuin gaat grillen op kolen. Of als checklist voor het perfecte barbecuetuinfeest.

7 tips voor een barbecue in de tuin

  • Tip 1. Doe pas inkopen als je zeker weet dat het goed weer wordt.
  • Tip 2. Zorg voor een stabiele ondergrond voor de houtskoolbarbecue.
  • Tip 3. Zet de houtskool barbecue uit de wind.
  • Tip 4. Barbecue niet onder een partytent of naast brandbare voorwerpen.
  • Tip 5. Zorg bij regen voor afdak over de bbq.
  • Tip 6. Houd het vlees in de buurt van de bbq.
  • Tip 7. Tijd over? Maak de tuin gezellig.

Wat zegt de wet over open vuur en barbecueën?

Barbecueën

In je tuin heb je het recht om te barbecueën. Gemeenten verbieden inderdaad wel het aanleggen, hebben of stoken van vuur in open lucht. Gelukkig is barbecueën een uitzondering en is er geen sprake van een verbod als het gaat om vuur stoken om te kokkerellen. Uiteraard als het geen brandgevaar voor de omgeving oplevert, dit in je tuin gebeurt en niet op openbare plekken waar dit verboden is. Check bij twijfel de wetgeving in jouw gemeente.

Waar en hoe zet je je barbecue neer?

Barbecue neerzetten

Het is verstandig om voor het barbecueën na te denken over de plaatsing. Allereerst moet de barbecue op een stabiele ondergrond staan. Bepaal de windrichting en draai de barbecue zo dat de rook zo min mogelijk richting je buren waait. Om brandgevaar en hinder van rook te voorkomen, zet je je barbecue niet onder de partytent en haal je brandbare voorwerpen weg. De ideale situatie voor de griller? Onder een afdak of overkapping op een windvrije plek in de schaduw.

Is je tuin klaar voor de barbecue?

Barbecuefeest

Het is de afwerking die ervoor gaat zorgen dat jouw gasten onder de indruk zijn van jouw barbecuefeest. Zet drankjes koud, dek de tafel mooi op en begin aan de voorbereiding van het vlees, de vis en de bijgerechten. Bewaar de bereide gerechten altijd in de koelkast of een afgesloten bewaardoos met koelelement. Het liefst in de buurt van je barbecue. Zo houd je je gerechten lang goed en hoef je tijdens het barbecueën niet zoveel te lopen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen