The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Hoe installeer je Windows 10 in S-modus?

Je neemt je laptop in ontvangst en wil natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met de nieuwe aanwinst. Alleen nog even Windows 10 in S-modus klaarmaken voor gebruik. Op deze pagina lees je stap voor stap hoe je Windows 10 in S-modus installeert.

Stap 1: taal & toetsenbord

Toetsenbordindeling Windows 10 kiezen.

Zet de laptop aan, de Windows installatie start automatisch. Eerst wordt je gevraagd om een regio en toetsenbordindeling te kiezen. Vul per scherm de volgende gegevens in en klik telkens op Ja om door te gaan:

 • Regio: het land waar je woont
 • Invoermethode: Nederlands / Verenigde Staten (Internationaal)
 • Tweede invoermethode (bijvoorbeeld Engels)

Kom je uit België en heb je een azerty toetsenbord? Kies dan bij invoermethode België. Klik vervolgens op Doorgaan en accepteer de voorwaarden.

Stap 2: internet & updates instellen

WIndows 10 S setup wifi.

Om de laatste updates binnen te halen en te zorgen dat je het internet op kunt, verbind je je laptop met een wifi netwerk. In het volgende scherm zie je alle netwerken binnen het bereik van je laptop. Kies het netwerk waarmee je wil verbinden en typ het wachtwoord in. Is het je thuisnetwerk waarmee je altijd verbonden wil zijn? Vink dan de optie Automatisch verbinding maken aan. Druk daarna op de knop Verbinding maken.

Stap 3: account instellen

Account instellen Windows 10S setup.

In deze stap kies je of je je laptop in wil stellen voor persoonlijk gebruik of voor binnen een organisatie. Vervolgens krijg je de vraag om in te loggen met je Microsoft account. Heb je al een account van bijvoorbeeld je vorige laptop? Log dan in met je e-mailadres en wachtwoord. Heb je dit nog niet, kies dan voor nieuw account of offline account en doorloop de stappen.

Stap 4: Windows Hello

Inloggen webcam Windows 10 Hello.

Heeft de laptop een infraroodcamera of vingerafdrukscanner? Dan krijg je een instructiescherm van Windows Hello te zien. Hiermee stel je de laptop zo in dat hij ontgrendelt aan de hand van jouw gezicht of vingerafdruk. Heb je hier geen behoefte aan? Druk dan links onderin op Overslaan.

Stap 5: wachtwoord en/of pincode instellen

Pincode instellen Windows 10 in S-modus.

Je laptop zal bij het opstarten altijd om het wachtwoord van je Microsoft account vragen voordat je aan de slag gaat. Bij deze stap krijg je de optie om een pincode in te stellen. Een pincode is sneller en minstens zo veilig als een wachtwoord. Ga je voor een pincode? Dan tik je deze in het volgende scherm 2 keer in en druk je op OK. Geen behoefte aan een pincode? Kies dan voor Deze stap overslaan.

Stap 6: Privacy instellingen

Privacyinstellingen Windows 10 in S-modus

Met de standaard instellingen met betrekking tot je privacy deel je een aantal persoonlijke dingen voor het volgende:

 • Je locatie
 • Diagnostische informatie
 • Advertenties
 • Spraakherkenning
 • Windows 10 in S-modus tips

Per onderdeel geef je aan of Microsoft deze persoonlijke gegevens van jou mag verzamelen. Overweeg voor jezelf welke opties je aan of uit zet en druk daarna op Accepteren om verder te gaan.

Stap 7: aan de slag

Installatiescherm Windows 10 in S-modus

Windows maakt nu de installatie compleet, dit kan een aantal minuten duren. Hierna verschijnt je bureaublad en ga je aan de slag met Windows 10 in S-modus op je nieuwe laptop. Let er wel op dat de laptop nog een enkele Windows update moet installeren. Updates zijn belangrijk voor Windows 10 laptops om optimaal te presteren, dus laat de laptop deze dan ook installeren alvorens je met de nieuwe laptop aan de slag gaat..

Optioneel: uitschakelen van Windows 10 in S-modus

Microsoft Store in startmenu Windows 10.

Mocht je niet tevreden zijn met Windows 10 in S-modus, dan is er de mogelijkheid om S-modus uit te schakelen en gratis over te stappen naar een 'normale' versie van Windows 10.

Let op: na het uitschakelen kun je niet meer terug naar S-modus.

 • Open het startmenu linksonder en typ in 'Microsoft Store' en open deze.
 • Zoek in de Microsoft store op 'overschakelen vanuit S-modus'.
 • Installeer het overstapprogramma en doorloop de stappen.

Hulp nodig bij het installeren van je laptop?

Onze laptop specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

 • Word gebeld door een laptop specialist
 • Krijg persoonlijke hulp bij het installeren van je laptop
 • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.196 beoordelingen