The website is in Dutch. Would you like to translate it to English?


Geschreven door Jimmy

Hoe installeer ik Windows 10 in S-modus?

Je neemt je laptop in ontvangst en wil natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met de nieuwe aanwinst. Pak je nieuwe laptop uit en leg hem aan het stopcontact met de meegeleverde oplader voordat je hem aan zet. We leggen je op deze pagina stap voor stap uit hoe je door de installatie van Windows 10 S heen loopt.

Stap 1

Wanneer je je laptop voor het eerst aan zet krijg je een vraag voor de te gebruiken regio en toetsenbordindeling. In de meeste gevallen staan de juiste opties al geselecteerd. Kies bij deze stappen voor:

  • Regio: het land waar je woont (Nederland/België). Druk op Ja.
  • Toetsenbord of invoermethode NL: Verenigde Staten (internationaal). Druk op Ja.
  • Toetsenbord of invoermethode BE: Met de keuze tussen Belgisch (komma) en Belgisch (punt) geef je aan welk teken je wil zien als je op de punt (.) toets drukt.
  • Een tweede invoermethode: Dit gebruik je voor wanneer je wel eens wisselt tussen bijvoorbeeld VS en UK. Op die manier kun je eenvoudig wisselen tussen de twee invoermethoden. Voeg er nog een toe of klik op Overslaan.
  • Druk nu op Akkoord om de gebruikersovereenkomst te accepteren.

Stap 2

Om de laatste updates binnen te halen en te zorgen dat je het internet op kunt, verbind je je laptop met een wifi netwerk. In het volgende scherm zie je alle netwerken binnen het bereik van je laptop. Kies het netwerk waarmee je wil verbinden en typ het wachtwoord in. Is het je thuisnetwerk waarmee je altijd verbonden wil zijn? Vink dan de optie Automatisch verbinding maken aan. Druk daarna op de knop Verbinding maken.

Stap 3

In deze stap kies je of je je laptop in wil stellen voor persoonlijk gebruik of voor binnen een organisatie. Vervolgens krijg je de vraag om in te loggen met je Microsoft account. Heb je al een account van bijvoorbeeld je vorige laptop? Log dan in met je e-mailadres en wachtwoord. Is dit je eerste Windows 10 laptop? Kies dan voor Nieuw account of Offline account. Het voordeel van een Microsoft account is dat instellingen en bestanden bewaard blijven, en dat je deze gebruikt als je op een andere Windows 10 pc inlogt. Na het inloggen voer je nog een geheugensteun in mocht je je wachtwoord ooit vergeten. Druk daarna op Volgende.

Stap 4

Heeft je Windows 10 S laptop geen Windows Hello met gezichtsherkenning? Dan krijg je deze stap niet te zien. Ga in dat geval door naar Stap 5.

Om het inloggen zo eenvoudig, snel en veilig mogelijk te maken zijn steeds meer laptops uitgerust met een camera die je gezicht kan scannen. Op die manier weet je laptop precies wanneer je voor het scherm gaat zitten. Vervolgens zal Windows Hello er voor zorgen dat je laptop ontgrendelt zodat je gelijk aan de slag gaat. Ga met je gezicht voor de camera zitten en wacht tot de laptop klaar is met het scannen van je gezicht. Heb je hier geen behoefte aan? Druk dan links onderin op Overslaan.

Stap 5

Je laptop zal bij het opstarten altijd om het wachtwoord van je Microsoft account vragen voordat je aan de slag gaat. Bij deze stap krijg je de optie om een pincode in te stellen. Een pincode is sneller en minstens zo veilig als een wachtwoord. Ga je voor een pincode? Dan tik je deze in het volgende scherm 2 keer in en druk je op OK. Geen behoefte aan een pincode? Kies dan voor Deze stap overslaan.

Stap 6

Met de standaard instellingen met betrekking tot je privacy deel je een aantal persoonlijke dingen voor het volgende:

  • Je locatie: voor ondere andere nauwkeurige informatie over het weer. -* Diagnostische informatie: zodat Microsoft Windows 10 S kan blijven verbeteren op basis van jouw gebruik.
  • Advertenties: om je te voorzien van persoonlijke advertenties.
  • Spraakherkenning: voor het bewaren en analyseren van jouw stem, zodat Cortana beter wordt in het herkennen hiervan.
  • Persoonlijke Windows 10 S tips: voor het geven van tips op basis van hoe jij je laptop gebruikt.

Overweeg voor jezelf welke opties je aan of uit zet en druk daarna op Accepteren om verder te gaan.

Stap 7

Wacht nog een paar minuten tot de gekleurde flitsende schermen met tekst voorbij zijn. Tijdens deze stap rondt Windows 10 het laatste deel van de installatie af. Hierna verschijnt je bureaublad en ga je aan de slag met Windows 10 S op je nieuwe laptop.

Lukt het niet?

Wij helpen je graag met de installatie van je nieuwe laptop. Mocht het niet lukken met behulp van het stappenplan, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Jimmy
Artikel van:
Jimmy
Laptopspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 33.485 beoordelingen