The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Windows Hello Review

Nooit meer lange wachtwoorden onthouden, maar simpelweg je vingerafdruk gebruiken of je gezicht voor de camera houden om in te loggen: Windows Hello maakt het mogelijk. Bovendien is met Windows Hello inloggen tot wel 3 keer sneller dan via een wachtwoord. In deze review lees je hoe Windows Hello mij bevalt op een Windows 10 laptop.

In het kort

Om gebruik te maken van Windows Hello, heb je een laptop nodig die Windows 10 als besturingssysteem heeft met een vingerafdruksensor en of een webcam die Windows Hello ondersteunt. Hoe het allemaal in z'n werk gaat vertel ik je hieronder.

Pincode

Inloggen op Windows 10.

Helemaal geen wachtwoord of inloggegevens meer onthouden is een tikkeltje te rooskleurig. Om Windows Hello te gebruiken en te configureren, moet ik namelijk een pincode gebruiken. Net als de pincode van mijn bankpas bestaat deze pincode enkel uit cijfers. Om Windows Hello in te stellen en aan te passen dien ik deze pincode eerst in te voeren. Helemaal geen wachtwoorden meer onthouden klopt dus niet helemaal, maar één pincode is altijd beter dan een wachtwoord onthouden.

Vingerafdruk

Man houdt hand boven toetsenbord.

Op de laptop die ik als testmodel gebruik moet ik mijn vingerafdruk handmatig instellen. Via accounts stel ik in dat ik met mijn vingerafdruk wil inloggen. Vervolgens laat ik mijn vinger(s) een paar keer scannen en klaar. Mijn vingerafdruk wordt nu herkend dus ik log in met het topje van mijn vinger. Letterlijk. Ik leg mijn vinger op de vingerafdrukscanner en binnen 2 seconden ben ik ingelogd. Hoe makkelijk is dat? Eenvoudiger dan een wachtwoord onthouden, dat staat vast.

Webcam

Man logt in via infrarood camera Windows 10 Hello op HP laptop.

Een andere laptop heeft geen vingerafdrukscanner, maar gelukkig wel een camera die Windows Hello ondersteunt. Zo log ik in met mijn eigen gezicht. Ik stel het inloggen via gezichtsherkenning op dezelfde manier in als via een vingerafdrukscanner. Eenmaal ingesteld vraagt het scherm om mijn gezicht. Dan is het slechts een kwestie van een seconde voordat mijn laptop mijn gezicht herkent en ik ingelogd ben. Veel sneller én veiliger dan een wachtwoord intoetsen.

Ondersteunde apps

Instellingen van Dropbox in Windows 10.

Windows Hello laat me niet alleen mijn laptop ontgrendelen, maar ook een handvol apps werkt in combinatie met Windows Hello. Een app die werkt in combinatie met Hello is bijvoorbeeld Dropbox. Zo log ik met mijn Dropbox account snel in via vingerafdruk of met gezichtsherkenning. Een andere applicatie die Hello ondersteunt is OneDrive, die ik gebruik voor meer cloud opslagcapaciteit. Er zijn op het moment van schrijven nog weinig applicaties die Hello ondersteunen, maar ik weet vrij zeker dat er op den duur nog veel meer applicaties ondersteuning krijgen.

Conclusie

Windows Hello is een snelle en makkelijke manier van inloggen. Eenmaal ingesteld log ik zonder wachtwoord in, al moet ik wel mijn ingestelde pincode blijven onthouden. Hello maakt het inloggen niet alleen snel en makkelijk, maar ook veilig en persoonlijk. Ook werken er al een aantal apps met Windows Hello, zodat ik daar ook geen wachtwoord meer voor nodig heb. Al met al is Hello een makkelijke en handige feature die het proberen waard is, mits je laptop Hello ondersteunt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.234 beoordelingen