The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Alles over de Xbox 2 (Scarlett en Lockheart)

De nieuwe generatie Xbox consoles heten nu nog Anaconda en Lockheart en komen waarschijnlijk in 2020 uit. Beide worden ontwikkeld onder de codenaam Scarlet. Lees hieronder de 3 laatste geruchten over de nieuwe Xbox, waaronder streaming en backwards compatibility. Op deze pagina vind je altijd de laatste updates terug.

Xbox Series X

Xbox controller

Microsoft heeft de nieuwe Xbox Series One X getoond. Op de site van AMD, de maker van de grafische unit en de processor, was een preview van het ontwerp van de Xbox Series X te zien. Dit is de volgende generatie Xbox console, die de Xbox One opvolgt. In 2020 komt de nieuwe console uit en Microsoft bouwt de spanning op. Zo heeft de fabrikant van de console aangegeven dat de nieuwe Xbox de krachtigste ooit moet worden. Ook is er al links en rechts laten vallen dat 4K resolutie bij 60 frames per seconde haalbaar moet worden. Spannend dus.

Gerucht 1: niet één maar 3 consoles

3 Xbox One controllers

Tijdens een persconferentie liet ontwikkelaar Microsoft tussen neus en lippen door vallen dat er 2 nieuwe Xbox consoles in ontwikkeling zijn, namelijk Anaconda en Lockheart. De Anaconda zou een high-end console moeten worden, waar de Lockheart een meer budget apparaat wordt. Ook gaan er nu geruchten over een derde variant, een goedkopere versie van de Xbox One S. Deze zou geen Blu-Ray drive bevatten en alleen maar digitale games afspelen. De andere varianten komen waarschijnlijk in 2020 uit en zijn de opvolgers van de Xbox One X en de 'normale' Xbox One.

Gerucht 2: streamen met Project xCloud

Abeelding van mobiele telefoon waarop Red Dead Redemption gespeeld wordt

Met de lancering van de nieuwe generatie Xbox consoles gaat Microsoft ook meer inzetten op het streamen van games naar andere apparaten. Zo speel je bijvoorbeeld een game op je mobiel, terwijl de game 'gewoon' op de servers van Microsoft staat. Projext xCloud bevat in ieder geval alle games die nu digitaal beschikbaar zijn voor de huidige Xbox One consoles. Dit liet Microsoft onlangs weten op hun eigen site.

Gerucht 3: backwards compatibility

Xbox One en originele Xbox 1

Veel gamers vinden het vervelend dat de Xbox One eerst geen backwards compatibility had voor oude games. Het is de verwachting dat de Xbox Lockheart en Xbox Anaconda dit wel hebben, zo geeft Phil Spencer, hoofd van Xbox, aan in een interview. En dan voor alle games ondersteunen die beschikbaar zijn voor de originele Xbox en de Xbox 360. Dus stof die klassiekers af en ga aan de slag met bijvoorbeeld de originele Halo en Splinter Cell. Dat geldt ook voor de controllers van de Xbox One. Controllers van de Xbox One zijn ook te gebruiken op de Xbox Scarlett.

Gerucht 4: ray tracing

Ray tracing graphics

Net als bij high-end gaming computers, wordt de Xbox Scarlett voorzien van ray tracing, bevestigt Microsoft. Dit houdt in dat de in-game graphics verbeterd worden. Verlichting, schaduw en weerkaatsingen moeten dan realistischer zijn dan ooit. Dat zou console gamen een stuk aantrekkelijker maken voor de hardcore gamers, die voor ray tracing nu nog zijn aangewezen op pc gaming.

De releasedatum van de Xbox 2

Het is nog even afwachten of de geruchten over de Xbox Anaconda en Lockheart ook echt kloppen. Het ziet er nu naar uit dat de nieuwe generatie nog even op zich laat wachten. De verwachting is dat je in het vakantieseizoen van 2020 aan de slag gaat met de nieuwe console van Microsoft. Tot die tijd speel je nog gewoon op huidige generatie Xbox One consoles, waar nog een hoop mooie games voor uitkomen.

Siebe
Artikel van:
Siebe Gamingspecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.785 beoordelingen