The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Hoe sluit je jouw Xbox One X aan?

Tijd om je nieuwe Xbox One X aan te sluiten! Voordat je aan de slag gaat met je nieuwe console moet je hem juist aansluiten en instellen. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je jouw Xbox One X aansluit en instelt.

In de doos

Inhoud Xbox One X

Voor je begint, pak je de console uit en houd je alle onderdelen bij de hand. Bij een standaard Xbox One X vind je het volgende in de doos:

  • De Xbox One X console
  • De Xbox One X controller
  • AA batterijen (2x)
  • Voedingskabel
  • Een HDMI kabel
  • Documentatie

Aan de slag

Voor ik echt aan de slag ga kies ik eerst een goede plek voor mijn Xbox One X. Deze plek moet aan de volgende eisen voldoen:

  • Genoeg ruimte: Je moet genoeg ruimte hebben om de Xbox horizontaal te plaatsen zonder dat er spullen op, naast of onder de console liggen.
  • Ventilatie: Op een open, geventileerde locatie kan de console zichzelf koel houden tijdens het gamen.

Stap 1: HDMI

HDMI Out aansluiting

Sluit de meegeleverde HDMI kabel aan op de Video Out poort op de Xbox One X (dit is gemarkeerd bij de poort). Sluit het andere einde van de HDMI kabel aan op de HDMI poort van je tv of monitor.

Stap 2: Bekabeld internet (optioneel)

RJ-34 UTP poort

Ik sluit een internet kabel aan op een lege internet poort op mijn router en sluit het andere uiteinde aan op de Xbox One X. Gebruik je liever wifi? Dan kan je deze stap overslaan. Het verbinden met wifi volgt later in het stappenplan.

Stap 3: Voeding aansluiten

Ik sluit de voeding aan op de meest linkse poort aan de achterkant van de Xbox One-console. Vervolgens sluit ik het andere uiteinde van de voedingskabel aan op een stopcontact.

Stap 4: De Xbox One X aanzetten

Xbox One X inschakelen

Ik ben nu klaar om de Xbox aan te zetten. Ik plaats de meegeleverde batterijen in de controller en houd de knop met het Xbox logo kort ingedrukt. Zowel de controller als de Xbox One X gaat nu aan. Ik kan de console ook aanzetten door op het Xbox logo aan de rechterkant te drukken.

Stap 5: de Xbox One X instellen

Wifi menu

Ik zet mijn tv aan en zoek met behulp van het menu of de input/source knop van mijn afstandsbediening naar het juiste HDMI kanaal (meestal 1, 2 of 3). Het Xbox menu komt nu in beeld en ik volg de stappen. Zo kies ik bijvoorbeeld mijn taal en kies ik voor mijn bekabelde of draadloze internet verbinding.

Stap 5.1: Verbinden met internet

WIFI menu

Als je een kabelverbinding hebt aangesloten, kies dan nu voor 'wired connection'. De Xbox zal nu je verbinding testen. Om verbinding te maken met mijn wifi kies ik voor 'Wireless Connection'. Selecteer jouw wifi wachtwoord en voer het bijbehorende wachtwoord in.

Stap 5.2: Updaten

Tijd voor een update

Nu ik verbinding heb met internet kies ik mijn locatie (Nederland). Nu kan mijn Xbox op zoek naar de nieuwste software. De Xbox begint automatisch met het downloaden en installeren van de nieuwste updates. Ik raad je aan om wat drinken te pakken, want afhankelijk van je internetverbinding kan dit eventje duren.

Stap 5.3: Inloggen

Microsoft account sign in

Tijd om in te loggen op mijn Microsoft account. Heb je er nog geen? Maak deze dan nu aan. (Heb je Windows 10 op je laptop of computer? Dan gebruik je dit persoonlijke account om in te loggen).

Stap 6: Beeldinstellingen

Xbox One X video settings

Om je beeldinstellingen te controleren druk je op de Xbox knop op je controller. Vervolgens navigeer je naar het tandwiel en kies je voor de beeld en geluid instellingen. In dit menu kies je voor de juiste resolutie (meestal 1080p of 4K). Heb je een 4K tv? Kies dan voor 'allow 4K' aan de rechterkant van het menu. Vanaf nu kan je bij resolutie kiezen voor 4K. 4K niet zichtbaar? Wissel dan heen en weer tussen verschillende input types.

Stap 7: Gamen

Plaats nu je game disc in de lezer of koop en/of download de games uit de marketplace. Heb je Play Anywhere games aan je Microsoft account gekoppeld (bijv. Gears of War 4)? Dan kan je deze nu ook op je Xbox spelen. Veel plezier!© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.255 beoordelingen