The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Team Affiliate

Affiliate

Wil je deelnemen aan ons affiliate programma? Dat vinden we leuk. We vertellen je graag wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

Meld je aan

Het affiliate sales programma van Coolblue biedt verschillende voordelen.

 • Vergoedingen tot wel 8%
 • Toegang tot al ons promotiemateriaal
 • Een eerlijk commissiemodel op basis van attributie
 • Cookietermijn van 56 dagen
 • Persoonlijk contact met onze affiliate specialisten
 • Zowel Nederland als België en Duitsland promoten

Per 10 september 2020 is ons nieuwe commissiemodel live gegaan. Je ontvangt een vergoeding voor jouw bijdrage aan de klantreis. Met dit nieuwe model stappen we af van last-click. Bekijk onze F.A.Q. pagina voor meer informatie

Het promoten van Coolblue met een kortingscode en cashback website is sinds 2019 niet meer toegestaan.

Hoe werkt het?

Met ons affiliate programma belonen wij publishers en influencers die de producten van Coolblue op hun website of social media kanalen promoten. Het affiliate programma werkt als volgt:

 1. Je promoot Coolblue
 2. Bezoeker klikt door naar Coolblue
 3. Bezoeker plaatst een order bij Coolblue
 4. Ontvang een commissie voor je bijdrage in de klantreis
 5. Partnerize betaalt de commissie uit

Voor publishers & influencers

Inloggen bij Partnerize

Inloggen

Je conversies checken of nieuwe promoties aanmaken? Ga dan direct naar je account.

FAQ Affiliate

F.A.Q.

Heb je vragen over ons programma? Bekijk dan de meest gestelde vragen op onze F.A.Q. pagina.

Contact met een specialist

Direct met een affiliate specialisten spreken? Mail ons en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Coolblue Energie & Recruitment

Affiliate Coolblue Energie programma

Wil je onze zonnepanelen, laadpalen, laadpassen en/of energiecontracten via affiliate promoten? Daar krijgen we energie van! Bekijk onze speciale Coolblue Energie affiliate pagina.

Affiliate recruitment programma

Promoot onze vacatures via affiliate! Ontvang een mooie vergoeding voor elke nieuwe Coolblue'er. Bekijk onze speciale recruitment affiliate pagina.

Veelgestelde vragen

Partnerize is een systeem waar we gebruik van maken om je clicks, sales en commissie te kunnen registreren. Je kunt dit ook zelf doen door je aan te melden. Via dit systeem kan je heel gemakkelijk ons promotiemateriaal downloaden en op de voet volgen wat je resultaten zijn.

Als je Coolblue met extra websites of social media accounts wilt promoten, moet je deze toevoegen aan je Partnerize account. Dat kan via Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Website en databeheer. Aan de linkerkant vind je de websites waarmee je promotie voert. Je kan hier nieuwe websites of social media accounts aan toevoegen of inactieve websites en accounts verwijderen. Vergeet niet de wijziging op te slaan met de knop onderaan de pagina.

Banners maken we op maat. Druk hieronder op "Vraag banners aan" en laat weten voor welke producttypes en welke formaten banners je wilt. Wij zorgen er voor dat je binnen enkele dagen de tags ontvangt. Om de tijd te overbruggen of voor het testen van de formaten, bieden we enkele image banners aan. Deze vind je onder het kopje "promotiematerialen" in je Partnerize account. Klik op het nummer in de kolom achter "banners". De banners verschijnen onder het schema.

Ja. Omdat we veel datapunten aan elkaar moeten knopen, kost dit wat meer tijd. De verkopen verschijnen 2 dagen later rond 12:00 in je account. De kliks blijven wel real-time inzichtelijk in je account.

In ons attributiemodel gebruiken we het Shapley-model. Dit houdt in dat we allerlei verschillende klantreizen met elkaar vergelijken. We kijken wat de waarde van een bepaald kanaal is, in vergelijking met soortgelijke klantreizen zonder dat bepaalde kanaal. Via de Game-theorie wordt er daarna een aandeel toegewezen aan elk kanaal en aan iedere touchpoint.

Ja, dat kan. Binnen de rapportage van het Partnerize platform kan je als vanouds alle informatie van een transactie terugvinden, met nu ook het aandeel dat je in de klantreis toegewezen hebt gekregen. Om deze data te zien, klik je op een transactie in het rapportage dashboard. Onderaan het scherm verschijnt informatie over de desbetreffende bestelling en kan je via het ‘Kolom’-uitklap menu de opties ‘Share’ en ‘Orig Value’ selecteren. Share geeft de waarde aan die je hebt gehad in de klantreis. Dit is een getal tussen de 0 en 1. Orig Value geeft de orderwaarde weer van de complete bestelling.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen