The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thijs Heemskerk

Gewoon, groen

Plantgericht Ondernemen

We zijn altijd bezig met groener ondernemen en nemen het bij elk besluit in overweging. Dat vinden we heel gewoon. Daarom noemen we het ook Gewoon, groen. We meten onze impact op het milieu en proberen deze zo klein mogelijk te maken door duurzame maatregelen te nemen en onze klanten duurzame oplossingen te bieden. Dit doen we op basis van 3 focusgebieden: verbruik, afval en assortiment.

Verbruik

Onder verbruik verstaan we alles wat we verbruiken om producten bij onze klanten te krijgen, bijvoorbeeld brandstof, elektriciteit en verpakkingsmateriaal.

CoolblueFietst

We bezorgen sinds maart 2018 kleine pakketjes per elektrische fiets vanuit onze winkels en depots. Inmiddels bezorgen we al ruim 60% van alle bestellingen in de grote steden met CoolblueFietst en we willen dat dit nog meer wordt. Deze bestellingen verpakken we in een papieren verzendzak, gemaakt van gerecycled materiaal. Dat betekent minder verpakkingsmateriaal en nóg meer bestellingen die we op de fiets kunnen bezorgen. Gewoon, groen dus.

Elektrische busjes

Sinds maart 2019 bezorgen we tv's met 100% elektrische busjes. Inmiddels bezorgen we 80% van alle tv’s die in Rotterdam en Amsterdam worden besteld met deze elektrische Coolblue-busjes. Dit gaan we op termijn ook uitbreiden naar België.

Groene energie

Op het dak van ons 88.000m2 grote magazijn in Tilburg hebben we een zonnedak geplaatst. Dit zonnedak zorgt ervoor dat ons magazijn niet energieneutraal, maar zelfs energiepositief is. Het levert genoeg groene energie voor het magazijn, alle winkels en zelfs alle fietsen van CoolblueFietst. Vanuit ons magazijn leveren we bestellingen naar heel België en Nederland.

Minder verpakkingsmateriaal

Onze blauwe kartonnen doos bestaat uit een combinatie van nieuw en gerecycled karton. Allebei 100% van FSC-hout, het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. We versturen zo veel mogelijk bestellingen zonder een kartonnen doos om het gebruik van verpakkingsmateriaal terug te dringen. Ook staat er in ons magazijn een pakketjesmachine die de dozen automatisch aanpast op de grootte van bestellingen. Dat scheelt lucht, dus ruimte in de busjes en fietsen. Doordat we alles vanuit één magazijn versturen kunnen er bovendien meer producten in één pakketje, waardoor we minder pakketjes hoeven te versturen.

Afval

We willen het afval dat we zelf produceren en terugkrijgen van onze klanten verminderen. Hierbij richten we ons onder andere op het duurzaam verwerken van het afval dat we zelf produceren. Ook focussen we ons op het repareren en recyclen van producten die door onze klanten worden teruggestuurd.

Afval verminderen

Al het afval dat we zelf produceren, proberen we duurzaam te verwerken. Zo wordt bijna al het afval op onze kantoren en in kantines in de winkels, depots en ons magazijn van elkaar gescheiden. In totaal hebben we in 2018 ruim 18 miljoen kilo afval verwerkt vanuit magazijnen, winkels en depots.

Repareren

We willen dat onze klanten hun producten een langere levensduur kunnen geven. Via onze eigen reparatieservice CoolblueRepareert reparen we mobiele telefoons, tablets en laptops. We weten bijvoorbeeld dat van 30% van alle mobiele telefoons het scherm kapot gaat. We laten allemaal weleens onze telefoon vallen. Vanuit onze winkels verlengen onze eigen reparateurs van CoolblueRepareert de levensduur van de producten van onze klanten.

Recyclen

We bieden onze klanten meerdere mogelijkheden om oude producten via ons te recyclen. Als we bijvoorbeeld een bestelling bezorgen met CoolblueFietst, nemen we oude, kleine producten mee terug om ze milieuvriendelijk te verwerken. Ook nemen we kleine producten in via recyclepunten in onze winkels. En zijn we niet alleen één van de grootste aanbieders van witgoed, we halen ook de meeste kilo’s oud witgoed op van alle retailers in de Benelux. Als we witgoed bij de klant bezorgen, nemen we het oude apparaat mee terug en zorgen we voor een milieuvriendelijke verwerking ervan.

Assortiment

We zijn elke dag bezig ons eigen energieverbruik te verlagen. Maar door het energieverbruik van alle huishoudens in Nederland en België terug te dringen, kunnen we een nóg grotere impact maken. We proberen dan ook niet alleen ons eigen energieverbruik, maar ook dat van onze klanten zo duurzaam mogelijk te maken. Dit doen we door de verkoop van energiezuinige producten te stimuleren, bijvoorbeeld via Coolblue’s Groene Keuze, Tweedekans en Coolblue Zonnepanelen.

Tweedekans

We bieden onze klanten Tweedekans-producten. Dit zijn producten die door klanten zijn teruggestuurd. Ze worden door ons gecontroleerd en vervolgens weer door ons met een korting aangeboden aan onze klanten. Zo krijgen deze producten een tweede kans.

Coolblue Zonnepanelen

Klanten kunnen bij Coolblue terecht voor de verkoop en installatie van zonnepanelen. Ze krijgen persoonlijk advies over het beste zonnedak voor hen en échte Coolblue'ers komen de zonnepanelen installeren. Met een zonnedak kunnen ze direct geld besparen op hun energierekening én hun eigen groene energie opwekken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen