The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thijs Heemskerk

Vriendschappelijk ondernemen


Goed voor mekaar

We doen graag iets terug voor onze vrienden binnen én buiten Coolblue. Dit noemen we Vriendschappelijk ondernemen. We zijn eerlijk, direct en open over Vriendschappelijk ondernemen: zo komt het terug in ons jaarverslag, vertelt Beginbaas Pieter alle Coolblue’ers er maandelijks over in het VrijdagmiddagVragenVuur en is het een belangrijk thema in onze Raad voor Ondernemers. Binnen Vriendschappelijk ondernemen richten we ons op 2 thema’s: Coolblue als werkgever en Coolblue voor de lokale samenleving.

Coolblue als werkgever

Werkgelegenheid

Niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rest van Nederland en België bieden we veel werkgelegenheid. We nemen ook mensen aan met afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders en wajongeren. Hierbij geven we ze goede begeleiding. Daarnaast bieden we pas afgestudeerden een Startbaan aan. Zo krijgen ze ruimte om ervaring op te doen binnen verschillende functies en afdelingen om daarna zelf hun eigen ideale pad vorm te geven. Ook organiseren we het Tech Starters-programma, waarmee we Nederlandse en Europese starters met diverse achtergronden de kans geven om bij Coolblue in te stromen als junior developer. Binnen korte tijd worden deze junior developers klaargestoomd om één van onze development teams te versterken.

Het goede voorbeeld

We doen er alles aan om een goede werkgever te zijn voor iedereen die bij ons werkt: van bezorger tot developer. Zo bieden we in plaats van de wettelijk verplichte 2 dagen een vaderschapsverlof van 10 dagen. En geven we Coolblue’ers de mogelijkheid om Nederlands, Frans of Engels te leren. Daarnaast bieden we veel groeimogelijkheden en hulp bij persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met trainingen in onze eigen Studiefabriek.

Coolblue voor de lokale samenleving

Een goede buur

We doen graag iets terug voor onze lokale omgeving. Niet alleen in Rotterdam waar het hoofdkantoor van Coolblue zit, maar ook in de buurt van onze andere locaties, zoals ons magazijn en onze winkels. Onze winkelmedewerkers gaan bijvoorbeeld op bezoek bij eenzame ouderen, om uit te leggen hoe ze moderne producten kunnen gebruiken om in contact te blijven met vrienden en familie. Tijdens de kerstperiode sturen we eenzame ouderen ook een kerstkaart, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Daarnaast geven we producten die we niet meer kunnen verkopen aan gezinnen in onze omgeving die deze hard nodig hebben, maar niet kunnen betalen. En we sponsoren sportprestaties van Coolblue’ers die geld inzamelen voor het bestrijden van een ziekte.

Voorbeeldbedrijf

Wij geloven dat we de beste bijdrage kunnen leveren aan onze lokale samenleving door Coolblue’ers vanuit hun eigen specialisme te laten helpen. Onze klantreizigers hebben bijvoorbeeld een workshop gegeven aan medewerkers van de zelfmoordpreventielijn en onze online marketeers hebben SOS Kinderdorpen de fijne kneepjes van het online marketing-vak geleerd. Ook onze developers leveren een bijdrage aan de lokale samenleving vanuit hun eigen kracht, door programmeeronderwijs te geven. Zo hebben we dit jaar tijdens het evenement Techvriendjes 100 kinderen kennis laten maken met programmeren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.735 beoordelingen