Written by Céline

Hoe reset ik mijn Samsung Galaxy S6?

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je jouw Samsung Galaxy S6 terugzet naar fabrieksinstellingen.

Zorg dat je toestel opgeladen is

Om alle gegevens te wissen, heeft je toestel wel wat energie nodig. Zorg er daarom voor dat je Samsung Galaxy S6 opgeladen is of hang het toestel simpelweg aan de lader alvorens je het proces in werking zet.

Stap 1: beginnen met de reset

reset smartphone

Hoe begin je nu aan zo'n reset? Het is helemaal niet moeilijk. Ga naar het instellingenmenu van je telefoon door het tandwieltje aan te klikken in het menu voor snelle instellingen. Die tover je tevoorschijn door de notificatiebalk naar beneden te scrollen. Opgelet: de plaats van het instellingen-icoon kan per Android-versie lichtjes verschillen.

Stap 2: scrol in de instellingen naar 'Persoonlijk'

s6 reset

Om je Samsung Galaxy S6 volledig naar je hand te zetten, is de software uitgerust met heel wat instellingsmogelijkheden. In dit menu vind je ze allemaal onder elkaar terug, geordend per categorie. Scrol naar het onderdeel Persoonlijk en klik Back-up maken en terugzetten aan.

Stap 3: klik 'Fabrieksgegevens herstellen' aan

samsung herstellen

Indien je nog een back-up van je gegevens moet maken, kun je dat hier doen. Zo niet, vind je helemaal onderin, onder het kopje Resetten de optie Fabrieksgegevens herstellen.

Stap 4: Verwijder je Google en Samsung account

Wil je je telefoon retourneren of opsturen ter reparatie? Dan is het belangrijk dat je de actieve accounts op je toestel verwijdert. Als je enkel een reset uitvoert en je accounts niet verwijdert dan blijven deze actief. Dit maakt het toestel onbruikbaar. Volg de volgende stappen om je accounts te verwijderen:

  • Ga naar instellingen.
  • Zoek naar 'Cloud en accounts' en klik hierop.
  • Klik op 'Accounts'.
  • Druk op het account dat je wilt verwijderen.
  • Tik op 'Meer opties'.
  • Selecteer 'Account wissen'.
  • Bevestig je keuze door nogmaals op 'Account wissen' te drukken.
  • Het account is verwijderd.

Stap 5: weet je het helemaal zeker?

apparaat resetten

Om er zeker van te zijn dat je niets bent vergeten mee te nemen in je back-up, wordt hier nog even opgesomd wat er allemaal wordt gewist tijdens de reset. Ben je er helemaal klaar voor? Klik dan Apparaat resetten aan.

Stap 6: alles verwijderen

alles verwijderen samsung

Veiligheid boven alles, dus is er nog een tussenstap die je behoedt voor het overhaast wissen van al je gegevens. Na deze knop is er écht geen weg meer terug, die doet namelijk precies wat hij zegt en dat is: Alles verwijderen. Klik.

Je krijgt het Android-logo te zien, wat betekent dat je Galaxy S6 wordt leeggemaakt. Nadien start het toestel opnieuw op en start je weer met een schone lei.

Hulp van een specialist in de winkel

Hulp van een specialist in de winkel

Kom je er niet uit en heb je hulp nodig bij het resetten van jouw Samsung Galaxy S6? Onze experts staan voor je klaar om je daarbij te helpen. Bezoek één van onze winkels. Onder het genot van een kop koffie resetten de specialisten jouw Samsung Galaxy S6 in een mum van tijd.

Did this help you?

Optional
We only use your feedback to improve the website, we won't respond.
Thanks for your feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Customer rating: 9.2 / 10 - 23,384 reviews