Terug naar home

Energie besparen

Met Coolblue Energie helpen we je minder energie te verbruiken. Dat is veel groener én veel goedkoper. Wat je niet verbruikt, hoeft niet opgewekt te worden. En wat je niet verbruikt, hoef je niet te betalen. Groen, én goed voor je portemonnee dus. Dat is energie met een glimlach.

Inzicht verbruik

Inzicht in verbruik

We geven je inzicht in jouw energieverbruik met een begrijpelijke energierekening. Heb je een slimme meter, dan krijg je als Coolblue Energie-klant ook een maandelijks besparingsrapport. Jouw energieverbruik vergelijken we met dat van andere huishoudens, zodat je ziet hoe je het doet in vergelijking met de rest van Nederland.

Energie besparen

Advies om energie te besparen

Bij Coolblue verkopen we bijna alles wat een stekker heeft of oplaadbaar is. Onze specialisten weten veel over het energieverbruik van producten én hoe je verbruikt vermindert. Die kennis zetten we graag in om jou daarmee te helpen. Zo geven we jou bijvoorbeeld advies hoe je zuiniger wast of hoe je je koelkast minder energie laat verbruiken.

Energie besparende producten

Korting op energiebesparende producten

Als Coolblue Energie-klant krijg je exclusieve korting op al onze energiezuinige en -besparende producten zoals wasmachines, drogers, koelkasten, slimme thermostaten, smart home lampen en slimme stekkers. Natuurlijk krijg je ook korting op Coolblue Zonnepanelen en Laadpalen. Met Coolblue’s Groene Keuze vind jij altijd het beste en meest energiezuinige product voor jouw situatie.

Coolblue Energie

Over Coolblue Energie

Om Coolblue Energie aan te bieden, werken we samen met ServiceHouse. Samen bieden we jou Coolblue Energie aan en helpen we jou energie besparen. Dat is energie met een glimlach.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik mijn verbruik inzien?

Heb je een slimme meter? Dan ontvang je elke maand een besparingsrapport in Mijn Coolblue Energie. Heb je geen slimme meter? Dan vragen we of je zelf even je meterstanden door wilt geven en zie je je verbruik van vorig jaar.

Wat is een besparingsrapport?

Met het besparingsrapport vergelijk je eenvoudig je huidige verbruik met vorige periodes én het landelijk gemiddelde. Goed om te weten: de kosten in dit rapport zijn je werkelijke kosten en kunnen afwijken van je termijnbedrag.

Waarmee bespaar ik het meeste op mijn energieverbruik?

Goed bezig, aanpakker! We raden aan eerst naar je gasverbruik te kijken. Die kosten zijn gemiddeld veel hoger dan elektriciteit. Zorg bijvoorbeeld dat er geen warmte uit je woning lekt in de winter, door je ramen zoveel mogelijk dicht te houden. Ook kun je verwarming structureel een graad lager zetten. Die dikke trui heb je dan zo terugverdiend.

Kan ik mijn termijnbedrag omlaag zetten als ik maandelijks minder verbruik?

Natuurlijk! Zonde om te betalen voor energie dat je ampère verbruikt. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Op welke producten krijg ik korting?

Als Coolblue Energie-klant krijg je exclusieve korting op tientallen energiezuinige en -besparende producten zoals wasmachines, drogers, koelkasten, slimme thermostaten, smart home lampen en slimme stekkers. De korting verschilt per product. Natuurlijk krijg je ook korting op Coolblue Zonnepanelen en Laadpalen.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Gemiddeld is meer dan 90% van de daken geschikt. Maar natuurlijk controleren we dit altijd eerst voor je. We kijken dan naar hoe oud je dak is, welke ligging je dak(vlak) heeft en waar je precies woont, in verband met windregio's en de hellingshoek. Daarna nemen we samen je wensen door om zo het beste zonnedak voor jou in te tekenen.