Terug naar Stroom & gas

Gas

Bij Coolblue Energie wordt de CO2-uitstoot van het gasverbruik gecompenseerd. Denk hierbij aan duurzame projecten voor het aanplanten en beschermen van bebossing in onder andere Zuid-Amerika.

CO2-gecompenseerd gas

Gas Coolblue Energie

Met CO2-gecompenseerd gas compenseren we de uitstoot van het verbruik door bij te dragen aan projecten die CO2-uitstoot verminderen. Op iedere kubieke meter gas zit een kleine opslag die we gebruiken om te investeren in bosbeschermingsprojecten in Zuid-Amerika. In ruil voor deze projecten krijgen we Carbon Credits die gelijk staan aan de hoeveelheid CO2 die het verbruikte gas uitstoot. De bosbeschermingsprojecten waar we in investeren, zijn gecertificeerd met VCS (Verified Carbon Standard) en REDD (Reducing Emissions from Deforestation and Forest degradation).

Hoe kan ik een groen steentje bijdragen?

Slimme thermostaat

Ben je klant van Coolblue Energie en verbruik je gas? Dan draag je automatisch bij aan de projecten die wij steunen. We compenseren namelijk het aardgasverbruik van al onze klanten, dus ook van jou. Hier hoef je zelf niets voor te doen.

Veelgestelde vragen

Ik wil graag van het gas af. Wat moet ik doen?

Ga je (binnenkort) gasvrij wonen? Zeg dan de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) op bij je netbeheerder. Je vraagt zelf de verwijdering van je gasaansluiting aan via www.mijnaansluiting.nl. De netbeheerder verwijdert kosteloos de gasmeteropstelling en aansluitleiding. Ook als je een lopend contract met gasafname hebt, leggen we je geen opzegboete op. Zo kun je makkelijk en zonder kosten de overstap maken naar gasvrij wonen. Wel zo eerlijk.

Wat kan ik doen als ik nog niet volledig van het gas af wil?

Wil je de gasaansluiting niet meteen laten verwijderen? Afsluiten kan ook voor een periode van maximaal 12 maanden. Na deze periode beslis je of je de gasaansluiting definitief wil verwijderen of opnieuw wil aansluiten. Je doet deze aanvraag zelf. Let op: de netbeheerder brengt kosten bij je in rekening voor het opnieuw aansluiten. Het (definitief) verwijderen van de gasaansluiting is kosteloos.

Kan ik alleen gas afnemen?

Helaas niet. Wij leveren alleen CO2-gecompenseerd gas in combinatie met 100% groene stroom. Dit bieden wij niet los aan.
Vragen Antwoorden.
Vragen Antwoorden.