Terug naar Stroom & gas

Gas

Bij Coolblue Energie wordt de CO2-uitstoot van het gasverbruik gecompenseerd. Denk hierbij aan duurzame projecten voor het aanplanten en beschermen van bebossing in onder andere Zuid-Amerika.

CO2-gecompenseerd gas

Gas Coolblue Energie

Met CO2-gecompenseerd gas compenseren we de uitstoot van het verbruik door bij te dragen aan projecten die CO2-uitstoot verminderen. Op iedere kubieke meter gas zit een kleine opslag die we gebruiken om te investeren in bosbeschermingsprojecten in Zuid-Amerika. In ruil voor deze projecten krijgen we Carbon Credits die gelijk staan aan de hoeveelheid CO2 die het verbruikte gas uitstoot. De bosbeschermingsprojecten waar we in investeren, zijn gecertificeerd met VCS (Verified Carbon Standard) en REDD (Reducing Emissions from Deforestation and Forest degradation).

Hoe kan ik een groen steentje bijdragen?

Slimme thermostaat

Ben je klant van Coolblue Energie en verbruik je gas? Dan draag je automatisch bij aan de projecten die wij steunen. We compenseren namelijk het aardgasverbruik van al onze klanten, dus ook van jou. Hier hoef je zelf niets voor te doen.

Van het gas af?

Gasvrij wonen

Ga je (binnenkort) gasvrij wonen? Zeg dan de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) op bij je netbeheerder. Je vraagt zelf de verwijdering van je gasaansluiting aan via www.mijnaansluiting.nl. De netbeheerder verwijdert kosteloos de gasmeteropstelling en aansluitleiding. Ook als je een lopend contract met gasafname hebt, leggen we je geen opzegboete op. Zo kun je makkelijk en zonder kosten de overstap maken naar gasvrij wonen. Wel zo eerlijk.

Van het gas af, maar nog niet helemaal zeker?

Slimme thermostaat

Wil je de gasaansluiting niet meteen laten verwijderen? Afsluiten kan ook voor een periode van maximaal 12 maanden. Na deze periode beslis je of je de gasaansluiting definitief wil verwijderen of opnieuw wil aansluiten. Je doet deze aanvraag zelf. Let op: de netbeheerder brengt kosten bij je in rekening voor het opnieuw aansluiten. Het (definitief) verwijderen van de gasaansluiting is kosteloos.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback