Terug naar home

Stroom & gas

Bij Coolblue Energie is de energie natuurlijk groen. Je krijgt 100% groen opgewekte stroom uit Nederland, via zonnepanelen en windmolens. Ook krijg je gas waarbij de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt door bij te dragen aan duurzame projecten voor het aanplanten en beschermen van bebossing in onder andere Zuid-Amerika.

Stijgende energietarieven

De tarieven voor stroom en gas stijgen de afgelopen tijd hard. Waardoor komt dit en wat betekent dit voor jou als je een energiecontract bij Coolblue hebt? We leggen het graag aan je uit.

De oorsprong van onze energie

100% groene stroom

Stroom opgewekt via zonnepanelen en windmolens heet groene stroom. Voor het opwekken van groene stroom worden geen fossiele brandstoffen gebruikt en dus geen grondstoffen verbrand. Dit zorgt ervoor dat groene stroom geen CO2 uitstoot. Stroom van Coolblue Energie bestaat dus uit 100% groen opgewekte stroom uit Nederland. Hier betaal je niks extra’s voor.

CO2-gecompenseerd gas

Met CO2-gecompenseerd gas compenseren we de uitstoot van het verbruik door bij te dragen aan projecten die CO2-uitstoot verminderen. Denk hierbij aan het aanplanten en beschermen van bomen in het Amazonegebied in Zuid-Amerika. Door bij te dragen aan deze groene projecten krijgen we Carbon Credits. Deze laten zien dat wij ons gas compenseren.

Hoe werkt overstappen

Gemakkelijk overstappen Coolblue Energie

Je stapt binnen 2 minuten over naar Coolblue Energie. Je krijgt binnen 1 werkdag een bevestiging van je overeenkomst en als je wilt, zeggen wij je oude energiecontract voor je op. We lezen je meterstanden uit of vragen deze bij je op en spreken met elkaar af hoe je wilt betalen. Eerste betaling binnen? Top! Daarna is je overstap geslaagd en starten we met leveren. Gewoon, met de service die je van Coolblue gewend bent.

Tarieven

Coolblue Energie tarieven

We zijn open, eerlijk en direct naar jou in onze tarieven voor energie. Wij willen niet verdienen op jouw verbruik. Sterker nog, we helpen je minder energie te verbruiken. Want wat je niet verbruikt, hoeft niet opgewekt te worden en hoef je niet te betalen. Groen en goed voor je portemonnee dus.

Veelgestelde vragen

Hoe groen zijn jullie?

Groene stroom van Coolblue Energie bestaat uit 100% groen opgewekte stroom uit Nederland, via zonne-energie en windenergie. Met CO2-gecompenseerd gas compenseren we de uitstoot van het aardgasverbruik door bij te dragen aan projecten die CO2-uitstoot verminderen. Gewoon, groen.

Hoe ziet het overstapproces eruit?

Welkom! Als je bent aangemeld, krijg je binnen 1 werkdag een bevestigingsmail met jouw energiecontract. We zeggen je oude contract op, hier hoef je zelf niets voor te doen. Heb je een slimme meter, dan lezen we de meterstanden automatisch uit. Heb je deze niet? Dan vragen we je om zelf je meterstanden door te geven. We schrijven je eerste termijnbedrag af, zodat we zeker weten dat je klant wilt worden. We starten met de levering van stroom en/of gas. Vanaf nu kun je écht starten met energie besparen!

Kan ik ook voor alleen stroom of gas kiezen?

Ja en nee. Voor alleen stroom kun je bij ons terecht. Helaas bieden wij alleen gas aan in combinatie met stroom. Onze stroom is 100% groen opgewekt vanuit Nederlandse wind- en zonne-energie en al het gas is CO2-gecompenseerd.

Kan ik jullie stroometiket inzien?

Jazeker! Omdat Coolblue Energie pas in 2021 is begonnen met het leveren van energie, hebben we een voorlopig stroometiket. Spoiler-alert: we leveren alleen 100% echt groene stroom, opgewekt door zonnepanelen en windmolens in Nederland.

Ik heb stadsverwarming. Kan ik ook bij jullie terecht?

Jazeker, maar alleen voor je stroom. Wij hebben geen stadsverwarming in beheer.

Ik heb zonnepanelen, kan ik salderen?

Jazeker! Alle stroom die je opwekt en binnen je jaarverbruik valt, mag je salderen. Dat wil zeggen dat je voor je opgewekte stroom hetzelfde bedrag terugkrijgt als dat je aan ons betaalt. Zolang dit op jaarbasis maar minder is dan wat je verbruikt. Wek je meer op? Ook geen probleem. Dan geven we je voor dat gedeelte een teruglevertarief, deze kun je vinden in je contract.
Vragen Antwoorden.
Vragen Antwoorden.